Actual

Veniturile explodează în septembrie. Care este cea mai profitabilă afacere

Programul Național Casa Eficientă Energetic 12.500 de lei Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto Antena 3 CNN

Să gestionezi o afacere nu este un lucru ușor. Oamenii trebuie să aibă în vedere mai multe lucruri pentru a putea avea profit. Este important domeniul de activitate, dar și perioadele în care afacerea este foarte profitabilă. Există anumite întreprinderi pentru care veniturile explodează în luna septembrie.

Există anumite afaceri care îi îmbogățesc pe români în această perioadă. Evenimentele care au loc în luna septembrie le aduc oamenilor profituri considerabile.

Veniturile explodează în luna septembrie pentru afacerile florarilor

Pentru anumiți români, veniturile explodează în luna septembrie. Pentru anumiți antreprenori, această perioadă este extrem de ocupată. Există anumite zile când aceștia nu fac față comenzilor primite de la clienți.

Este vorba de cei care au dezvoltat afaceri în comerțul cu flori. Luna septembrie este una extrem de bună deoarece are loc începerea anului școlar. În fiecare an, elevii vin cu un buchet de flori pentru profesori, în semn de respect și admirație. Acest obicei a evoluat de-a lungul anilor. Părinții se întrec în fiecare an și vin cu buchete sau aranjamente florale impresionante.

Prețuri mai mari pentru aranjamente florale

Veniturile explodează în luna septembrie, iar acest lucru este datorat începerii școlii. Românii respectă tradiția de a aduce o floare profesorilor la început de an. Dar, în acest an, cumpărarea unui buchet a adus costuri mai mari decât în anii precedenți. Aranjamentele florale sunt mult mai scumpe. Pentru un astfel de buchet, românii au plătit în acest an cu 30-40% mai mult.

Afacerile cu flori sunt foarte aglomerate la început de an școlar. Aceștia se grăbesc să realizeze toate comenzile la timp. De asemenea, părinții vor să se asigure că oferă cel mai frumos buchet la început de an. Din acest motiv, comenzile pentru aranjamente florale au fost plasate și înainte cu câteva săptămâni.

Florile de toamnă, la mare căutare

Această perioadă aduce cu sine începutul anotimpului rece. În acest sens, cele mai căutate flori sunt cele de toamnă. În această categorie se încadrează crizantemele, margaretele sau trandafirii. Un buchet realizat cu flori de toamnă costă în jur de 40-50 de lei.

Dar, buchetele destinate doamnelor profesoare trebuie să fie speciale. Printre preferințele părinților se numără aranjamentele cu flori de câmp, lavandă sau bumbac. Motivul principal este faptul că aceste flori rezistă cel mai mult. Pentru aceste buchete, prețurile pornesc de la 65 de lei și pot ajunge la peste 100 de lei, conform Daily Business .

Prima zi de școală, cea mai aglomerată zi

Săptămâna în care începe școala este cea mai aglomerată zi pentru florari. Aceștia lucrează la foc continuu pentru a onora toate comenzile. „Cele mai căutate sunt florile toamnei, coloratele crizanteme, margaretele şi nelipsiţii trandafiri. Un buchet costă în jur de 40-50 de lei. Toţi florarii sunt aglomeraţi, lucrează pe ultima sută de metri să onoreze toate comenzile.” a explicat Diana Speretoiu.

Dar, se pare că profiturile din acest an nu sunt la fel de mari precum se așteptau. În 2023, prețurile pentru aranjamente florale au crescut semnificativ. Este vorba de un plus de 30-40%. Dar, în ciuda acestui lucru, unii florari au spus că prima zi de școală nu le mai aduce un profit atât de mare.