Economic

Veste importantă pentru milioane de români! Statul acordă 640 de lei înainte de Sărbătorile Pascale

Bani Sursa foto capital
FOTO: capital.ro

Înaintea Sărbătorilor Pascale românii care au o stare financiară delicată vor primi din partea statului ajutoare în valoare de 640 de lei care vor consta în vouchere și pachete cu alimente provenite din partea Uniunii Europene, însă, nu toate persoanele eligibile vor beneficia de ajutoarele respective. Concret, doar 50% vor beneficia de ajutoarele din partea Guvernului în Săptămâna Mare.

Beneficiarii programului „Sprijin pentru România” vor avea cardurile încărcate cu tranșa aferentă lunii aprilie, prin urmare, în câteva zile până de Florii, cardurile vor fi alimentate cu 250 de lei, potrivit anunțului făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Românii vor beneficia de 640 de lei din partea Guvernului

Suma de 640 de lei este constituită din 250 de lei aferentă voucherelor pentru alimente la care se adaugă 390 de lei, valoarea produselor din pachetele de alimente.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte. În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a subliniat Marcel Boloș.

Totodată, ministrul a precizat că programul prin care se alocă mesele calde vor continua și în 2023.

„Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie”, a adăugat Marcel Boloș.

Aproximativ 1,2 milioane de români beneficiază de pachetele cu alimente

„De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a adăugat  ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene pe pagina personală de Facebook.

În același registru, Marcel Boloș a punctat faptul că aproximativ 1,2 milioane de români beneficiază de ajutoare provenite din partea Uniunii Europene.

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente.

Îi felicit pe toți cei implicați în acest program, care este un real succes. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a punctat ministrul Marcel Boloș.