Actual International

Veste impresionantă: copiii britanici au ales cuvântul „Queen” pentru a reprezenta anul 2022

Veste impresionantă: copiii britanici au ales cuvântul „Queen” pentru a reprezenta anul 2022
Infoactual/arhiva

Copiii britanici i-au adus un omagiu emoționant reginei Elisabeta a II-a în cadrul unui sondaj realizat de Oxford University Press pentru a găsi „Cuvântul anului” pentru 2022.

Veste impresionantă: copiii britanici au ales cuvântul „Queen” pentru a reprezenta anul 2022. Gândul lor este și acum la regină

Rezultatele sondajului au fost publicate marți, 17 ianuarie 2023, iar cel mai popular cuvânt ales de copiii britanici a fost „Queen” (regină). În cadrul votului, 4 000 de copii cu vârste cuprinse între șase și 14 ani din întreaga Marea Britanie și-au exprimat părerea cu privire la un cuvânt care să reprezinte anul trecut.

Când au fost întrebați despre cuvântul „Queen”, copiii l-au asociat cu sentimente de mândrie, dar și de tristețe și pierdere pentru cel mai longeviv monarh al țării, care a murit în septembrie, după mai mult de 70 de ani de domnie.

De asemenea, Oxford University Press a dezvăluit că regina Elisabeta a II-a a fost o alegere populară în sondaje separate despre cele mai faimoase persoane din țară, realizate în ultimii ani, astfel că „Cuvântul anului” 2022 a fost „Regina” nu a fost o surpriză, mai ales când copiii se gândesc la moștenirea lăsată de aceasta.

Cuvintele „fericit” și „haos” au urmat pe primele poziții ale sondajului din acest an. Acest lucru a marcat o pauză pozitivă față de ultimii ani, când au fost alese cuvinte precum „anxietate”, și „Coronavirus”.

Să ne amintim cuvântul anului 2021

Oxford English Dictionary (OED) a stabilit cel mai folosit cuvânt în anul 2021 ca fiind „Vax”, termenul informal pentru vaccin sau vaccinare.

În contextul pandemiei de coronavirus, când toată lumea cauta soluții pentru stoparea bolii mortale, „vax” devenise cel mai folosit termen. Raportul lingvistic al anului trecut, realizat de Oxford Languages, editorul Oxford English Dictionary, a fost intitulat semnificativ:  „VAX, A report into the language of vaccines”. Analiza informativă evidenția că „vax”, mai mult decât oricare alt cuvânt, a fost cel mai folosit cuvânt de vorbitorii limbii engleze, în 2021.