Actual Diverse

Veste tristă pentru o lume întreagă: Istoricul cabaret Lido din Paris s-a închis. Ce se află în spatele acestei decizii șoc

Veste tristă pentru o lume întreagă: Istoricul cabaret Lido din Paris s-a închis. Ce se află în spatele acestei decizii șoc

Cine s-a plimbat pe străzile Parisului a văzut reclama mare și luminoasă a Lido. Istoria lui este extraordinară, iar numele un brand de referință pentru parizieni. Despre ce s-a întâmplat, scriem în cele ce urmează la Infoactual.

Veste tristă: Istoricul cabaret Lido din Paris s-a închis. Ce se află în spatele acestei decizii șoc

Peste Lido s-a lăsat cortina. Aproape 70 de ani au defilat pe scena Lido din Paris, costumații strălucitoare, formate din pene multicolore, strasuri și paiete. Dar, viața localului Lido s-a încheiat weekend-ul trecut, când legendarul cabaret parizian a avut ultimul spectacol cu sala plină.

Le Lido este un spectacol de cabaret situat pe Champs-Élysées, în Paris, Franța. Prima reprezentație a avut loc în anul 1946 pe Avenue des Champs-Élysées 78 și s-a mutat, în locația actuală în 1977. Este cunoscut pentru spectacolele sale exotice care includ dansatori, cântăreți și alți artiști.

Nume celebre au cântat acolo, printre care: A: Edith Piaf, Siegfried și Roy, Hervé Vilard, Sylvie Vartan, Ray Vasquez, Renee Victor, Johnny Hallyday, Maurice Chevalier, Marlene Dietrich, Eartha Kitt, Josephine Baker, Gemenele Kessler, Elton John, Laurel & Hardy, Dalida, Shirley MacLaine,Mitzi Gaynor, Juliet Prowse și Noël Coward.

Fiecare spectacol Le Lido prezintă cântăreți și dansatori, care includ întotdeauna celebrele Bluebell Girls (aceasta era particularitatea spectacolului de cabaret de aici). Lângă fete se aflau, în spectacol, câțiva dansatori, dansatoare și cântăreți principali.

Le Lido este cunoscut pentru costumele sale spectaculoase, cu ”mii de dolari în pene și pietre prețioase”, țesături bogate și blănuri de cea mai bună calitate.

Margaret Kelly Girls. Kelly cu Bluebell Girls în anul 1948. Foto: wikipedia

Restaurantul, cu legendarele sale spectacole de revistă, a fost preluat la sfârșitul anului trecut de grupul hotelier Accor, care, după ce l-a cumpărat de la Sodexo, a anunțat imediat un „proiect de reorganizare”, cu un plan de concediere a 85% din personal. În locul cabaretului, va rămâne o sală de spectacole anonimă, scrie La Stampa.

Dispare astfel o altă emblemă a unui Paris îndepărtat. Cabaretul Lido a fost lansat de frații Joseph și Louis Clerico, sosiți din Piemont la sfârșitul anilor 1920, care l-au primit înapoi în 1946, dându-i o notă de italian style prin numele celebrei insule venețiene.

Intenția a fost de a crea pe Champs Elysées un loc elegant care să funcţioneza după formula „dinner-show”, pentru a se diferenția de celelalte locuri frecventate de o clientelă ceva mai populară, scrie Evenimentul Zilei.

Și proiectul a reușit chiar de la primul pas. Conducerea a angajat-o pe „Miss Bluebell”, pe numele ei adevărat Margaret Kelly, o dansatoare irlandeză care își datorează numele de scenă culorii ochilor. Artista conducea o trupă de balerine care îi poartă numele, Bluebell girls (foto de mai sus).

Succesul a fost înregistrat imediat. De-a lungul anilor, la mesele localului Lido s-a perindat tot jet set-ul internațional: de la Elvis Presley la Alain Delon, dar și Serge Gainsbourg, Liz Taylor, Frank Sinatra și Winston Churchill. Acesta a reprezentat un punct internațional de întâlnire pentru vedetele din întreaga lume, care atunci când poposeau la Paris pentru angajamentele lor nu omiteau să viziteze unul dintre templele vieții sociale pariziene, de atunci și până în zilele noastre.

Foto: wikipedia/ video: youtube