Lifestyle Social

Vestea momentului despre voucherele pentru alimente! Când vor fi virați cei 250 de lei pe carduri

Vouchere sociale, sursa foto click.ro

Autorităţile de la București au transmis programul de distribuire a următoarei tranşe de vouchere sociale în valoare de 250 de lei.

Până în prezent, au fost acordate 5 tranșe de sprijin. Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 63/2022, unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia, cu modificările și completările ulterioare, voucherele sociale „Sprijin pentru România” sunt în valoare de 250 lei și se acordă o dată la 2 luni, în baza listelor beneficiarilor eligibili transmise de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. 

Pentru plata tranșei șase de acordare a sprijinului material, se vor iniția demersuri către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plățile să poate fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie 2023.

800.000 de pachete alimentare vor fi distribuite românilor

Transmitere liste neprelucrate ANPIS/CNPP – 31 martie 2023

Verificare și centralizare per județ liste beneficiari DGIPOAD – 01-03 aprilie 2023

Transmitere adresă Ministerul Muncii și Solidarității Sociale care conține listele cu beneficiari eligibili tranșa VI – 03 aprilie 2023

Semnare acte adiționale tranșa VI – 05 aprilie 2023

Emitere facturi aferente celor 8 loturi tranșa VI – 06 aprilie 2023

Proceduri interne MIPE aferente plății (bun de plată, certificare, CFP, CFPD) – 09-11 aprilie 2023

Efectuare plată alocații aferente către Emitenți – 12 aprilie 2023

Alimentare carduri Emitenți către destinatarii finali – 13 aprilie 2023, potrivit ziarulunirea.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie.

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Marcel Boloș.