Actual

Victor Ponta ironic cu Iohannis pe tema vizelor SUA. Nu putem să intrăm și noi fără viză? Precum croații, ungurii…

Victor Ponta ironic cu Iohannis pe tema vizelor SUA. Nu putem să intrăm și noi fără viză? Precum croații, ungurii…

Fostul premier Victor Ponta l-a taxat din nou pe şeful statului, Klaus Iohannis. Ponta i-a propus lui Klaus Iohannis să rezolve problema vizelor, o măsură așteptată de români de 32 de ani, cu atât mai mult în ultimele două decenii, în condițiile în care țara noastră este „partener strategic” al Americii.

Victor Ponta ironic cu Iohannis pe tema vizelor SUA. Nu putem să intrăm și noi fără viză? Precum croații, ungurii…

Victor Ponta a lansat noi ironii la dresa lui Klaus Iohannis, după ce credibilitate sa s-a prăbușit la 14%, în urma eșecurilor pe bandă rulantă și a gafelor bifate de-a lungul celor două mandate. Fostul premier i-a propus lui Klaus Iohannis să rezolve problema vizelor, o măsură așteptată de români de 32 de ani, cu atât mai mult în ultimele două decenii, în condițiile în care țara noastră este „partener strategic” al Americii.

„Nu putem să intrăm și noi fără viză? Precum croații, ungurii… Noi suntem cei mai cuminți din clasă. Mergem cu trenul, dar nu-l dau (n.r. – pe Klaus Iohannis, referire la întâlnirea cu Macron, Draghi și Scholz) din poză. Guardian l-a tăiat. Pur și simplu nu știau cine e. Nu obținem și noi ceva pentru România?”, a declarat Victor Ponta, luni seara, pentru România TV.

Fostul prim-ministru are așteptări și de la Guvernul Nicolae Ciucă. Cu prilejul intervenției de luni seara, Victor Ponta a amintit că executivul de la București permite ca marile companii străine din țara noastră să încaseze profiturile în țara de origine, fără ca bugetul țării noastre să beneficieze de impozite consistente.

„A, vreau să laud guvernul. Domnul Ciucă merge mâine în Emiratele Arabe Unite. E extraordinar, cu Popescu, Grindeanu. De acolo pot veni bani în România.

Ponta a precizat că lauda este una anticipată.

(…) Dar care e oferta economică a României? Îi laud anticipat și sper să se întâmple lucruile astea. Altfel, toți românii merg și cheltuie bani în Dubai. Dar vreau să văd și eu un dubaiez care cheltuie bani în România.

Românii circulă cu multe companii aeriene din Anglia, Irlanda… Dar un ban nu rămâne în țară (…) Dacă noi nu mai producem nimic… Banii zboară la niște companii străine”, a mai punctat Victor Ponta.