Info Actual > Diverse > Video. Migranții ascunși în camioane, pentru a trece ilegal granița. Ce s-a întâmplat
Diverse

Video. Migranții ascunși în camioane, pentru a trece ilegal granița. Ce s-a întâmplat

Video. Migranții ascunși în camioane, pentru a trece ilegal granița. Ce s-a întâmplat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cetăţeni din Afganistan și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci automarfare încărcate cu diverse bunuri, scrie într-un comunicat al Poliției de Frontieră.
În ultimele 48 ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, trei cetățeni români, respectiv doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri: accesorii electronice, confecții metalice, ciment, produse cosmetice, materiale de plastic, pentru diferite societăți din Germania și Franța.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijloacelor de transport, iar în compartimentul pentru marfă al acestora, au fost descoperiţi ascunşi, în total, 16 cetăţeni străini.

„Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Iran cu vârste cuprinse între 15 și 39 ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au detaliat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Migranți duși de călăuză spre Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat şaptesprezece cetăţeni din India, Bangladesh şi   Pakistan care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul unui cetăţean român.  Călăuza, cetăţean român, este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au identificat și oprit, pe comunicaţia Dudeştii Vechi- Sânnicolau Mare, în apropierea frontierei cu Serbia, un microbuz înmatriculat în Slovenia, condus de un cetăţean român în vârstă de 52 de ani.

La verificările efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul microbuzului se aflau 17 cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 17 pasageri sunt cetăţeni din India, Bangladesh şi Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 37 de ani. La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de către cetăţeanul român, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă în municipiul Timişoara, cu ajutorul acestuia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.