Diverse

Video. Viceprimar „exilat” într-o grădiniță în paragină. Primarul vrea să-l țină „ancorat în realitatea urbei”

Video. Viceprimar „exilat” într-o grădiniță în paragină. Primarul vrea să-l țină „ancorat în realitatea urbei”

Situaţie hilară în Orşova, judeţul Mehedinţi. Viceprimarul localității a fost scos din sediul primăriei și a fost mutat într-o clădire nefuncțională. Astfel, oficialul își desfășoară activitatea într-o grădiniță veche,  pentru a fi ancorat în realitate, după cum și-a motivat Primarul decizia, relatează Jurnal de Mehedinți.

După un șir de dispute politice, primarul municipiului Orșova a dispus mutarea biroului viceprimarului într-o grădiniță nefuncțională din localitate. Locaţia este insalubră, cu igrasie, prizele desfăcute și un coş de fum care poate provoca oricând un incendiu.

Într-una din încăperile fostei grădinițe îşi desfăşoară viceprimarul din Orşova, Bogdan Florin Duică, activitatea. Bărbatul este revoltat de faptul că, de mai bine de o lună, trebuie să lucreze în aceste condiții. Mai mult, bărbatul spune că nu are calculator și imprimantă funcționale.

 „Este o bătaie de joc. Am făcut domnului Primar destule înştiinţări pentru că este ilegal. Cred că este un caz unic în ţară. Le spune la angajaţi să nu vorbească cu mine. Este abuz pentru că nu-mi dau toate datele pentru îndeplinirea sarcinilor”, povestește viceprimarul.

Primarul, Marius Stoica, neagă acuzațiile viceprimarului, pe care-l îndeamnă să fie mai ancorat în realitate.

„I-am oferit un birou într-o grădiniţă care are condiţii, i-am pus internet, cablu TV, are condiţiile necesare. Dacă este nemulţumit e problema lui. Mutarea are legătură cu faptul să fie mai bine ancorat în realitatea urbei şi într-o permanentă legătură cu cetăţenii”, spune acesta.

Ministrul Energiei, reacționează

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care este preşedinte al PNL Mehedinţi, a reacţionat în urma scandalului izbucnit la Orşova, între primar şi viceprimar.

„Gestul , dar incalificabil al primarului din Orşova denotă lipsa de caracter. Mutarea viceprimarului într-un insalubru, dintr-o toană, a unui primar răzbunător o calific că fiind o acţiune intolerabilă. Aş dori să îi transmit edilului că Primăria nu este , iar el nu este stăpân. A primit votul cetăţenilor să administreze oraşul, nu să se răzbune. Şi îi reamintesc că şi viceprimarul Bogdan Duică a fost ales de orşoveni, deci are legitimitatea necesară să le reprezinte interesele. Aşa că bătaia de joc nu îşi are locul! Să va fie ruşine pentru ceea ce aţi făcut! Să luaţi urgent măsuri pentru a repara această greşeală, care nu face cinste oraşului al cărui primar sunteţi!”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

Încă nu se știe dacă autoritățile locale din Orșova vor ajunge la un consens. Deocamdată, viceprimarul a primit sarcina de a rezolva problema câinilor vagabonzi din oraș.