Actual Lifestyle

Vila albă, casa bântuită din Iași. Cine ar avea curaj să înnopteze aici

Vila albă, casa bântuită din Iași. Cine ar avea curaj să înnopteze aici

Au și casele energiile lor, bune, dar și rele. Există diferite locații care sunt scoase la vânzare sau închiriere, dar nimeni nu le dorește. Și mai există o categorie de spații, la care proprietarii și-au dat ștafeta unul, altuia, și orice ar face în locurile respective, afacerile nu merg deloc.

Casa bântuită din Iași. Cine ar avea curaj să înnopteze aici

În Iași există o vilă situată în Podul de Fier, despre care se spune că ar fi bântuită. Aici au fost surprinse momente înspăimântătoare și de aceea, nimeni nu a mai vrut să se mute vreodată aici.

Casa care este considerată a fi bântuită, zace părăsită de câțiva ani buni, nu departe de centrul Iașiului. După ce familia care a locuit acolo a fost alungată de „spiritele rele”, nimeni nu a mai avut curajul să se mute în acel loc.

Nu am văzut pe nimeni să mai locuiască aici de mult timp, cred că au trecut câțiva ani buni. Sunt, în schimb, niște pisici care se mai plimbă pe la geamul casei. În rest, e liniște. Probabil, în urma celor ce au fost, nimeni nu ar mai vrea să locuiască aici, le este teamă”, a spus reporterilor bzi, un bărbat care locuiește aproape de casa din Podul de Fier.

Momente de coșmar trăite aici

Proprietarii casei din Podul de Fier, cunoscută de localnici ca ”vila albă”, au trecut prin momente înspăimântătoare, pe toată perioada vieții lor în locația dată. Familia a trăit câțiva ani groaznici, până a decis să se mute definitiv din casa considerată a fi bântuită de spirite.

Convins că acolo se întâmplă lucruri paranormale, un bărbat din Iași a reușit atunci să surprindă în poze forma bizară a unui bătrân în interiorul casei, dar și imaginea a două cranii umane.

Date oficiale atestă că imobilul a fost ridicat pe același loc unde, în urmă cu aproape un secol, era amenajată o morgă.

În vila albă a locuit, până acum câțiva ani, o familie de ieșeni. Povestea lor pare desprinsă din cele mai înfricoșătoare filme de groază.

Am instalat un sistem de alarmă conectat la o societate de pază. După numai câteva zile, am fost sunată de echipa de intervenții că au detectat mișcare în casă. Ne-am dus și am descuiat, dar în interior nu era nimeni. Odată, am văzut un cap de om care râdea la mine de după bar. Mi s-au tăiat picioarele de frică”, a povestit Maria, la acea vreme, proprietara casei.

Femeia a mai povestit că, la etajul casei bântuite din Iași, sub parchet, au fost găsite un craniu de pisică, câteva oase și două ouă.

Indiferent ce ar fi, oamenii sunt atât de speriați încât, de șapte ani, nimeni nu mai vrea să locuiască acolo. Și mai mult decât atât, trecătorii de pe stradă, când ajung în dreptul ei, trec pe cealaltă parte a drumului, de frică să nu se ia vreun spirit rătăcit după ei.

Foto: Wikimedia Commons (deschidere)/BZI (interior)