Politică

Viorica Dăncilă: „Modul în care social-democraţii conduc România în acest moment nu este benefic pentru țară”

Viorica Dăncilă: „Modul în care social-democraţii conduc România în acest moment nu este benefic pentru țară”

Întrebată dacă se vor alătura membri ai PSD în Partidul Națiune Oameni Împreună, Viorica Dăncilă a declarat că nu este cazul în acest moment, din cauza modului acestora de a conduce țara. Declarația vine după ce aceasta a devenit președinte al Partidului NOI.

Partidul NOI va participa la toate alegerile din 2024!

Viorica Dăncilă a explicat că a revenit în viaţa politică, alăturându-se unui nou proiect politic, pentru că în ultimii doi ani şi jumătate parcursul ţării ”s-a schimbat într-un mod brutal”.

Potrivit informațiilor Agerpres, Viorica Dăncilă este nemulțumită de modul în care sunt luate deciziile la nivel înalt în PSD, cu privire la politica națională:

„În acest moment nu, pentru că modul în care social-democraţii duc România în acest moment, pentru că se află la guvernare, nu cred că este unul benefic pentru România. Am foarte mulţi prieteni, am foarte mulţi oameni cu care încă vorbesc, sunt oameni pe care îi apreciez foarte mult în Partidul Social Democrat, dar deciziile la nivelul conducerii partidului nu sunt deciziile care să ducă România într-o direcţie bună. Vedem, de cele mai multe ori, că sunt simpli observatori, văd că nu merg lucrurile într-un anumit domeniu, sunt îngrijoraţi că România are o scădere a nivelului de trai, dar oamenii aşteaptă soluţii şi proiecte. Nu eşti doar simplu observator când eşti la guvernare, dacă erau în opoziţie acest lucru cred că corespundea modului lor de a face politică”, a declarat marți Viorica Dăncilă, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Mai mult decât atât, noul partid apărut pe scena politică din țară va participa la toate alegerile din 2024:

„Vom candida la toate alegerile din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare, prezidenţiale – şi cred eu că vom avea un scor destul de bun. Voi candida pe una dintre liste, e prematur să vă spun pe ce liste voi candida. Noi ne propunem să câştigăm, să maximizăm rezultatul pe care îl vom obţine şi atunci vom decide, în funcţie de modul în care suntem apreciaţi de români, de rezultatele pe care le avem în sondaje, atunci vom hotărî pe ce liste voi candida eu. Este un partid de tineri, de specialişti, de oameni noi în politică. Partidul Naţiune Oameni Împreună va fi un partid important pe scena românească”, a adăugat Dăncilă.

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi lider al PSD, a fost aleasă marţi preşedintele Partidului „Naţiune Oameni Împreună – Noi”, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice.