Actual Diverse

Visarion Alexa s-a spovedit în fața mai marilor bisericii. Până la Judecata de apoi, au venit sancțiunile pe pământ

Visarion Alexa s-a spovedit în fața mai marilor bisericii. Până la Judecata de apoi, au venit sancțiunile pe pământ

Arhiepiscopia Bucureștilor l-a luat la întrebări pe preotul Visarion Alexa. Acesta a recunoscut tot ce a făcut și, drept urmare, și-a primit pedeapsa: nu mai este paroh și nu are voie să slujească.

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor l-a cercetat pe Visarion Alexa. Renumitul preot, acuzat de abuz sexual „a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, a transmis Arhiepiscopia.

Nu mai are voie să slujească

Pentru faptele comise, BOR a luat și măsuri drastice. Visarion Alexa a fost oprit total de la săvârșirea celor sfinte, adică a primit interdicția a oficia orice serviciu religios. De asemenea, părintelui Alexa i s-a retras funcția de paroh, în consecință, nu mai are dreptul să semneze nici un document al parohiei de care aparține și nici să se implice în vreun act administrativ.

Nu în ultimul rând, preotul are datoria să informeze Arhiepiscopia despre cum decurg cercetările judiciare în care este implicat. Momentan acestea sunt măsurile, dar odată cu terminarea cercetărilor și dată o sentință, biserica va decide ce se va întâmpla cu el.

„Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare”

”Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui.

Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, se mai arată în comunicat.

Părintele Visarion Alexa, fostul paroh al bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și plasat sub control judiciar pe data de 17 septembrie. Cu o lună în urmă, o enoriașă l-a reclamat la poliție că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei.