International

Vladislav Avaev, fostul vicepreşedinte al Gazprombank şi-a împuşcat soţia şi fiica înainte de a se sinucide. Anchetă în curs

avaev

O adevărată tragedie a avut loc la Moscova, acolo unde fostul vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, și-a împușcat soția și fiica în vârstă de 13 ani, iar ulterior s-a sinucis. Poliția a deschis o anchetă, iar din primele informații tragedia a avut loc în urma unui conflict în familie.

Vladislav Avaev, fostul vicepreşedinte al Gazprombank şi-a împuşcat soţia şi fiica înainte de a se sinucide. Anchetă în curs

Departamentul principal de investigaţii al Comitetului de Investigaţii al Rusiei pentru oraşul Moscova a confirmat informaţiile despre moartea bancherului şi a familiei sale:

„Conform versiunii preliminare, Avaev și-a ucis soția și fiica și s-a sinucis”, a adeclarat o sursă din cadrul poliției pentru Tass.

Cadavrele au fost găsite de o rudă a victimelor, care nu a reuşit să ia legătura cu acestea prin telefon. Femeia era îngrijorată şi a decis să îşi viziteze rudele. Ea a găsit cadavrele fostului vicepreşedinte al Gazprombank şi ale soţiei sale, Elena, într-o singură cameră. Cadavrul fiicei lor de 13 ani, Maria, a fost găsit într-o altă cameră, potrivit informațiilor gândul.ro.

Din primele informații, se pare că ar fi fost vorba despre o sinucidere, Vladislav Avae fiind găsit cu o armă în mână.

Polițiștii spun nu au găsit vreo dovadă că în apartament s-a mai aflat vreo altă persoană în momentul în care cei trei membri ai familiei au murit.

Se pare că Vladislav Avaev se afla într-o dispută juridică cu soţia sa pentru dreptul de a-şi creşte singur fiica Maria. El a pierdut un proces, în timp ce soţia sa l-a retras pe celălalt.

Soţia lui Avaev a intentat un proces la tribunalul Nikulinsky în luna octombrie a anului trecut. Femeia nu depusese oficial o cerere de divorţ. În decembrie, soţia lui Avaev a retras procesul.

La sfârșitul lunii februarie, în stațiunea montană, Leninskoye, lângă Sankt Petersburg, a fost găsit mort directorul general adjunct pentru securitatea corporativă al Gazprom, Alexander Tyulyakov, în vârstă de 61 de ani.

Gazprombank este una dintre marile băncile ruse care nu au fost excluse din sistemul SWIFT odată cu impunerea sancțiunilor Vestului.