Diverse

Vrăjeli de vrăjitoare de 30.000 de euro. Păcălita a anunțat poliția

Vrăjeli de vrăjitoare de 30.000 de euro. Păcălita a anunțat poliția
7media.ro

O femeie care și-a atribuit calitatea de vrăjitoare, pentru a obține bani sau alte bunuri, de la persoane credule, în schimbul serviciilor oferite, a fost reținută de polițiștii din București.

Astfel, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București, au percheziționat casa presupusei vrăjitoare din Sectorul 1 al Capitalei.

În acest sens, cei care anchetează cazul au deschis un dosar penal pentru infracțiuni de înșelăciune, prin vrăjitorie.

Anchetatorii au comunicat: „În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada martie – iunie 2022, o femeie, cu precădere în mediul on-line, și-ar fi atribuit calitatea de vrăjitoare, în scopul de a obține sume de bani sau bunuri, în schimbul serviciilor oferite. Astfel, sub pretextul efectuării mai multor ritualuri specifice vrăjitoriei, femeia în cauză ar fi determinat persoana vătămată să îi ofere mai multe sume de bani și diferite bunuri de valoare, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de euro”.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă, 600 de lei, precum și mai multe bijuterii.

Femeia bănuită a fost reținută, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată joi magistraților, cu propunere legală.

Se pare că „vrăjitoarele” din România s-au mutat în online

„Vrăjitoarele” din România și-au extins șarlataniile și pe rețelele sociale, pentru care au stabilit proceduri clare de lucru, inclusiv liste de prețuri care pornesc de la 5 lei și ajung până la 45 de lei, în funcție de subiectul abordat, citează 7media.ro

Activitatea online a „vrăjitoarelor” din România s-a dezvoltat ca o afacere de e-commerce în toată regula, în care clientul alege serviciul dorit de pe un meniu cu prețurile aferente, primește apoi codul IBAN pe care transferă banii, iar după ce face pe WhatsApp dovada plății i se trimite, pe aceeași rețea, filmulețul cu „vrăjitoria” prestată, în termen de 36 de ore.