Actual

Vreme caldă de Paște, însă cu năbădăi! Ținuta pentru masa festivă trebuie să includă și pelerina de ploaie

vremea paste sursă foto: dailybusiness.ro
sursă foto: dailybusiness.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru ziua de astăzi, 16 aprilie 2023, indicând că vremea va fi caldă în majoritatea zonelor țării. De altfel, unii români nu se bucură de o vreme atât de frumoasă de Paște, din cauza ploilor.

În ziua de Paște, se prognozează că temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime între 13 și 21 de grade Celsius și temperaturi minime între 5 și 10 grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, sunt așteptate averse, posibil însoțite de descărcări electrice, în zonele sudice, estice și centrale ale țării, unde cantitățile de precipitații vor fi semnificative și vor acoperi o suprafață extinsă.

Ploi slabe și descărcări electrice de Paște

Ploile de sâmbătă se „vor extinde duminică, în sudul, estul, sud-vestul și zone din centrul țării, unde vor fi averse și descărcări electrice. În unele zone vor fi peste 15 – 20 de litri pe metrul pătrat. În nord-vest se așteaptă 21 de grade Celsius, în rest vor fi valori termice normale perioadei, adică 13-19 grade Celsius”, a declarat meteorologul Mihai Timu, pentru Digi24.

În București se estimează că temperatura va fi apropiată de valorile normale pentru această perioadă a anului, cu o temperatură maximă între 16 și 18 grade Celsius și o temperatură minimă de 8 grade Celsius. De asemenea, sunt așteptate perioade cu ploi și posibile descărcări electrice.

Vremea în marile orașe din România

Iată care sunt temperaturile maxime și condițiile meteorologice de duminică, 16 aprilie 2023, în diferite orașe din țară:

– În Timișoara, Oradea, Baia Mare și Alba Iulia se vor înregistra 19 grade Celsius, cu 20% șanse de precipitații, o umiditate de 58% și un vânt de 8 km/h, respectiv 18 km/h.

– În Cluj Napoca, Craiova, Botoșani, Ploiești, Buzău, Târgoviște, București și Galați temperaturile maxime vor fi de 20 grade Celsius sau mai mici, cu șanse mari de precipitații de 80-90%, umidități cuprinse între 55-84% și viteze ale vântului cuprinse între 14-24 km/h.

– În Sibiu se vor înregistra 18 grade Celsius, cu 60% șanse de precipitații, o umiditate de 56% și un vânt de 13 km/h.

– În Târgu Jiu se va înregistra o temperatură maximă de 18 grade Celsius, cu 80% șanse de precipitații, o umiditate de 60% și un vânt de 14 km/h.

– În Suceava se va înregistra o temperatură maximă de 17 grade Celsius, cu 90% șanse de precipitații, o umiditate de 80% și un vânt de 19 km/h.

– În Bacău se va înregistra o temperatură maximă de 15 grade Celsius, cu 90% șanse de precipitații, o umiditate de 77% și un vânt de 18 km/h.

– În Miercurea Ciuc se va înregistra o temperatură maximă de 14 grade Celsius, cu 80% șanse de precipitații, o umiditate de 77% și un vânt de 18 km/h, potrivit Antena 1.

Prognoza meteo pentru luni și marți

Conform meteorologului, în aproape toate zonele, vremea va fi nesigură în zilele de luni și marți. Vor exista intervale cu ploi și uneori fulgere, cu ploi torențiale în unele regiuni. În unele zone, poate să apară grindină.

În general, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, cu o valoare cuprinsă între 13 și 19 grade Celsius, în timp ce temperatura nocturnă se va situa între 5-10 grade Celsius. Meteorologul avertizează cu privire la riscul crescut de avalanșe la munte, cu un risc de nivelul 4 în Bucegi și recomandă ca urcarea la altitudini mai mari de 1.800 de metri să fie evitată.