Actual

Vremea în Săptămâna Mare. Luați o umbrelă cu voi…

Vremea in Romania, sursa foto a1.ro
Foto: a1.ro

Estimările meteorologice pentru Săptămâna Mare relevă faptul că principalele zone ale României vor fi afectate de vreme instabilă, în schimb, regimul termometric se va încadra în normalul perioadei.

Meteorologul Radu Ilea a precizat că de „Paște vom avea o vreme capricioasă.  Din păcate, vor fi precipitații în majoritatea țării, iar în privința temperaturilor, acestea vor fi „în jurul normelor specifice perioadei”, conform sursei. Maximele termice ale săptămânii viitoare vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius”, informează click.ro.

Vremea în București

Bucureștiul va sta sub temperaturi care nu vor depăși mai mult de 18 grade Celsius. În primele trei zile ale săptămânii următoare în Capitală temperaturile nu vor depăși 18 grade Celsius, iar condițiile meteorologice promit cantități semnificative de ploaie. ” Paște vom avea o vreme capricioasă”. Din păcate, vor fi precipitații în majoritatea țării, iar în privința temperaturilor, acestea vor fi „în jurul normelor specifice perioadei”, conform sursei. Maximele termice ale săptămânii viitoare vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade Celsius.

În primele trei zile ale săptămânii următoare meteorologii precizează că Bucureștiul va fi lovit de un val de averse. Aceeași situație este valabilă și în provincie, de exemplu, la Cluj termometrele vor afișa maxim 15 grade celsius, spre deosebire de Iași unde meteorologii au precizat că valorile maxime vor atinge 19 grade Celsius, în timp ce în mod surprinzător pe litoralul Mării Negre temperaturile nu vor depăși 13 grade Celsius.

„„Din punct de vedere meteorologic, de Paște vom avea tot o vreme capricioasă, în sensul că vor fi precipitații local în majoritate a zonelor țării, iar din punct de vedere termic, estimativ, în jurul normelor specifice perioadei, adică între 10 și 20 de grade, cu 17-18 grade în Capitală”, a precizat Radu Ilea, meteorolog ANM.

Va ploua

Specialiștii au precizat că în Săptămâna Mare regimul termic se va încadra în normalul valorilor pentru această perioadă. În regiunile de sud est ale țării va ploua. Totodată, zonele montane vor fi inundate de ninsori în zilele următoare.

„Deci marți, miercuri posibil să plouă pe partea de sud-sud-est a teritoriului, iar în zona montană, mai ales în cea înaltă, se mai ningă și să se mai depună un strat nou, în special în Carpații Meridionali. Deci, pe ansamblu, posibil ca și de Paște încă să existe un strat consistent în special în zona înaltă”,  a precizat meteorologul Florinela Georgescu.

De 1 mai condițiile meteorologice se vor concluziona cu o ușoară încălzire, comparativ cu perioada anterioară. Vremea va fi ceva mai caldă, iar maximele se vor încadra în intervalul 16-22 de grade Celsius în timp ce temperaturile minime nu vor depăși 11 grade Celsius.