Actual

Vreme deosebit de caldă la sfârșit de septembrie. Cum va fi vremea până pe 24 octombrie 2022

Vreme deosebit de caldă la sfârșit de septembrie. Cum va fi vremea până pe 24 octombrie 2022
romaniatv.net

De asemenea, potrivit specialiștilor, revine la  sfârșit de septembrie, cu temperaturi chiar și de 30 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei.

În perioada 26 septembrie – 24 octombrie 2022, temperaturile se vor situa peste cele normale sau vor fi apropiate de cele normale, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În prima săptămână a acestei perioade (respectiv 26 septembrie-3 octombrie) în vest și centru, precipitațiile vor fi pe alocuri excedentare.

Vremea în perioada 26 septembrie – 3 octombrie 2022

În săptămâna 26 septembrie – 3 octombrie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Vremea în perioada 3 – 10 octombrie 2022

În săptămâna 3 – 10 octombrie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Iar cantitățile de  precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în perioada 10 – 17 octombrie 2022

În toate regiunile țării, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru
acest interval, în cea mai mare parte a României.

Vremea în perioada 17 – 24 octombrie 2022

Pentru săptămâna 17 – 24 octombrie 2022, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Iar cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general (în toate regiunile) apropiate de cele normale.

În concluzie, vom avea parte de o toamnă blândă, cu temperaturi peste cele normale, după cum arată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, începând din 26 septembrie 2022.