Actual International

Zeci de persoane rănite într-un avion care zbura spre Honolulu

Zeci de persoane rănite într-un avion care zbura spre Honolulu

 O pasageră de la Hawaiian Airlines spune că mama ei „a zburat în sus de pe scaun și s-a lovit de tavan” când avionul s-a confruntat cu „turbulențe puternice”.

Zeci de persoane au fost rănite duminică într-un avion al companiei Hawaiian Airlines care se deplasa de la Phoenix la Honolulu. Acesta s-a confruntat cu „turbulențe severe”, au anunțat autoritățile.

Zborul 35 al Hawaiian Airlines a avut turbulențe cu puțin timp înainte de aterizarea în Hawaii, în jurul orei 10:50, a confirmat compania într-o declarație. Compania aeriană a precizat că 13 pasageri și trei membri ai echipajului au fost transportați la spital, în timp ce alte câteva persoane cu răni minore au fost tratate la aeroport.

Cel puțin 36 de persoane au fost rănite. Unsprezece dintre acestea au suferit răni grave, au precizat serviciile medicale de urgență din Honolulu. Printre răni se numără lovituri la cap, tăieturi, vânătăi și simptome de greață și amețeală. O persoană a fost, de asemenea, lăsată inconștientă, a declarat directorul Departamentului de Servicii de Urgență din Honolulu, Jim Ireland.

„Compania aeriană sprijină toți pasagerii și angajații afectați și va furniza informații suplimentare pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a precizat Hawaiian Airlines într-un comunicat.

Imagini cu tavanul deteriorat al cabinei avionului, precum și pasageri răniți

Potrivit lui Jon Snook, vicepreședinte executiv și director operațional al Hawaiian Airlines, semnul „Legați-vă centurile de siguranță” era aprins când au avut loc turbulențele, a relatat HawaiiNewsNow. „Uneori, măștile de oxigen cad fără niciun avertisment. Este rar să avem un asemenea nivel de turbulențe. A fost un caz extrem de turbulențe”, a spus el.

Fotografiile și videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare arătau tavanul deteriorat al cabinei avionului, precum și pasageri răniți care au fost scoși din mijlocul de transport aerian de către serviciile de urgență.

O pasageră a declarat pentru HNN că mama ei tocmai se așezase când au început turbulențele și că încă nu își pusese centura de siguranță: „A zburat în sus de pe scaun și s-a lovit de tavan”.

Un alt pasager, Jazmin Bitanga, a declarat pentru HNN că avionul a avut parte de două scăderi „intense” de altitudine și că în timpul uneia dintre ele sticla de apă a prietenului ei a lovit tavanul atât de tare încât a provocat o fisură. Ea a mai spus că oamenii din jurul ei plângeau și sângerau.