Actual

Zi istorică pentru Aeroportul din Brașov! A fost semnat primul contract cu o companie aeriană

dan air avion
sursă foto profit

Contractul dintre Regia Autonomă „AIBG” și compania aeriană Dan Air a fost semnat, aceasta fiind prima companie aeriană de linie care a anunțat că va începe să opereze zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav începând cu data de 15 iunie 2023.

Luni, Regia Autonomă „Aeroportul International Braşov-Ghimbav”, reprezentată de directorul general Alexandru Anghel, și DAN AIR (AOC) SRL, în calitate de transportator, reprezentată de directorul general Matt Ian David, au semnat primul contract de prestări servicii aeroportuare pentru exploatarea AIBG.

De când vor începe zborurile cu Dan Air

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va pune la dispoziția companiei aeriene infrastructura aeroportuară, inclusiv pista de decolare-aterizare, căile de rulaj, platforma de staționare cu sistemul de iluminare aferent, terminalul de pasageri și alte facilități conexe, toate fiind amenajate corespunzător, funcționale și întreținute pentru deservirea la sol a aeronavelor. De asemenea, vor fi asigurate spațiile și facilitățile necesare pentru a furniza serviciile necesare pasagerilor și mărfurilor transportate.

Contractul va fi valabil începând cu data de 15 iunie 2023 și va expira pe data de 14 iunie 2024. În cazul în care părțile convin, contractul se va prelungi automat cu perioade noi de câte 12 luni. Cu toate acestea, durata maximă a contractului nu poate depăși 36 de luni, adică două prelungiri mutuale. Reînnoirea contractului se va face pe baza unei cereri scrise adresate de către Transportator către Aeroport, cu cel puțin 60 de zile înaintea datei de expirare a contractului.

Destinațiile operate de Dan Air

Compania aeriană românească DAN AIR a anunțat încă din luna martie că, începând cu data de 15 iunie 2023, va opera zboruri de la Aeroportul Brașov către opt destinații din șase țări europene.

Acestea sunt:

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);

Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);

Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);

Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);

Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);

Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);

Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);

Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

În prezent, biletele pentru toate destinațiile oferite de DAN AIR sunt disponibile spre vânzare, cu excepția destinației Stuttgart, care urmează să fie operaționalizată.

„DAN AIR urmărește ca odată începută operarea pe Aeroportul Brașov, să crească frecvențele de operare și să aloce o a doua aeronavă pentru a deservi Brașovul. DAN AIR oferă servicii tradiționale pasagerilor săi, bagaje și catering gratuit, cu scopul de a readuce românilor confortul și plăcerea de a călători, compania având și clasă business”, a transmis Matt Ian David, directorul general DAN AIR.

Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „AIBG”, a declarat că „încheierea acestui contract reprezintă un moment istoric şi un reper important pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Este, practic, primul contract de operare din istoria celui mai tânăr şi mai modern aeroport din România – singurul aeroport construit în ţara noastră de la zero în ultimii 50 de ani. Sperăm să avem din ce în ce mai multe astfel de contracte semnate şi momentul de astăzi să marcheze punctul de pornire în dezvoltarea Aeroportului Braşov”, relatează Brașov Metropolitan.