Actual Politică

Ziua şi demisia din USR. Partidul lui Cioloș anunţă o nouă achiziţie: Alin Prunean, deputat de Sălaj

Ziua şi demisia din USR. Partidul lui Cioloș anunţă o nouă achiziţie: Alin Prunean, deputat de Sălaj

REPER, partidul lui Dacian Cioloş, anunţă marţi plecarea unui nou parlamentar din USR. Al treilea membru al Parlamentului României care se alătură REPER este Alin Prunean, deputat de Sălaj, spune partidul într-o postare.

Ziua şi demisia din USR. REPER anunţă o nouă achiziţie: Alin Prunean, deputat de Sălaj

„Vom merge înainte, aproape de oameni, vom munci împreună şi pentru aceştia, aşezat, pentru că oamenii sunt cei care dau tonul vremurilor. Fiecare dintre noi are un cuvânt de spus despre cum construim un prezent în care să fim în siguranţă, despre cum pregătim un viitor orientat spre încredere, bunăstare şi respect. Învăţăm din greşeli, ni le asumăm şi mergem înainte.”, a afirmat Alin Prunean, potrivit celor de la REPER.

Luni, partidul nou înfiinţat a anunţat că un alt parlamentar USR, Cristina Rizea, deputat de Constanţa, a decis să se alăture formaţiunii.

Cătălin Drulă: S-au gândit să facă asta pe etape, nu pleacă toţi deodată. Aici nu prea e ok, vor să dea impresia că USR se sparge

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat, luni, în emisiunea Talk News, de la Profit News TV, despre plecările din partid, că şi informaţiile sale sunt în zona asta, că vor fi 11 parlamentari care vor părăsi formaţiunea.

El a mai spus că s-au gândit să facă asta pe etape şi nu pleacă toţi deodată ceea ce ”nu prea e ok, pentru că vor să dea impresia că USR se sparge”.

Despre REPER-ul lui Dacian Cioloş, Drulă a spus că este ”un proiect de vanitate, un nonsens politic”. ”Nimeni nu înţelege acest lucru”, a spus Cătălin Drulă, precizând că ”a vorbit şi cu cei din grupul lui Macron din Parlamentul European şi, din semnalele primite, nici ei nu înţeleg”.

”Şi  ei înţeleg că USR este aici, este instituţia, este brandul, forţa, şi acolo este un proiecţel în care am înţeles că nu vor să aibă treabă cu USR. Aştept să nu mai facă declaraţii despre USR”, a afirmat el.