Actual Diverse

132 sticle de vin de 200.000 de euro au fost furate dintr-un restaurant de două stele Michelin. 30 de mii de sticle sunt neatinse

132 sticle de vin de 200.000 de euro au fost furate dintr-un restaurant de două stele Michelin. 30 de mii de sticle sunt neatinse
Black and Abroad

Un număr de 132 de sticle de vin în valoare de peste 200.000 de euro au fost furate din restaurantul Coque, un restaurant de două stele Michelin din provincia Madrid. 30 de mii de sticle au rămas neatinse și pentru aceasta există o explicație pe care o redăm în continuare.

132 sticle de vin de 200.000 de euro au fost furate dintr-un restaurant de două stele Michelin. 30 de mii de sticle au rămas neatinse

Furtul a 132 sticle de vin a fost anunțat miercuri, 2 noiembrie 2022, de către unul dintre manageri, Rafael Sandoval. Evenimentul s-a produs după ce hoții au pătruns printr-o proprietate adiacentă restaurantului.

Ei ar fi pătruns apoi în curtea comună a locației date și a farmaciei vecine, înainte de a sparge geamul pentru a intra în local.

Hoții au luat 132 de sticle, managerii presupunând că doar atât au putut căra, lăsând în urmă alte 30.000 de sticle.

Poliția a declarat pentru El Pais că investighează furtul, care, potrivit acesteia, a vizat colecția de vinuri. Potrivit acestora, nu există nicio dovadă că s-ar fi luat sau atins altceva.

Aceștia adaugă că persoanele implicate știau ce căutau, deoarece sticlele pe care le-au luat erau de o valoare foarte mare. Cu toate acestea, furtul a fost observat abia o zi mai târziu, deoarece restaurantul și farmacia erau închise pentru sărbătoarea publică.

În timpul jafului nu a fost declanșată nicio alarmă, ceea ce sugerează că este vorba de profesioniști care au efectuat un furt „la comandă”. Jaful Sandoval a declarat: „a fost efectuat cu mare precizie”.

Nu se cunoaște numărul de persoane implicate și nici momentul exact în care a avut loc jaful. Sandoval a confirmat că există o piață neagră uriașă de vinuri scumpe și că un astfel de jaf ar fi la comandă.

Managerul a povestit că este una dintre cele mai importante fabrici de vinuri din Spania și că au multe măsuri de securitate, inclusiv imagini care au fost împărtășite cu poliția.

Foto: Facebook Restaurant

Soții Sandoval sunt supărați de jaf, nu numai pentru că le-a fost încălcată securitatea, unele dintre sticlele furate fiind în familie de trei generații. Valoarea exactă a acestora este necunoscută, dar este posibil să depășească 200.000 de euro.

Se crede că poliția a prelevat amprente și alte probe, iar soția bucătarului Mario Sandoval a declarat: „Sperăm să le găsească, sunt sticle foarte unice, sperăm să recuperăm câteva.”

Este o tradiție ca în fiecare an se adauge la colecție câte o sticlă de la crama cu același nume, una dintre sticlele sustrase fiind din recolta anului 1925.

„Am găsit o colecție de vinuri din 1925: Este o muncă de o viață. Din punct de vedere economic, fără îndoială, sunt bani, dar trebuie să vedeți toată munca din spatele ei,” a mai spus cu tristețe Sandoval, citat de media internațională.

Restaurantul Coque este renumit la nivel internațional pentru colecția sa de vinuri, care a fost, de asemenea, premiată. Pierderea prin furt a 132 de sticle de vin  este de o valoare incomensurabilă pentru proprietari, fiind mai mult personală, ei considerând că aceasta nu este deloc o spargere obișnuită.