International

46 de zile în buncăr. Zelenski a dat voie să fie filmat în locul său secret

zelensky

Încă de la începutul războiului, 24 februarie 2022, Volodimir Zelensky a stat ascuns într-un buncăr secret. În urma unor imagini oferite în exclusivitate de Antena 3, președintele ucrainean și-a prezentat locul de unde încearcă să își salveze țara de la dispariție.

O echipa de jurnaliști de la „60 Minutes” a intrat în ascunzătoarea președintelui și a publicat imaginile!

Chiar dacă nimeni nu s-a așteptat la o asemenea rezistență eroică a ucrainenilor, războiul fiind început în urmă cu 47 de zile, președintele ucrainean Volodimir Zelensky își păstrează calmul alături de cei care au jurat să îl protejeze cu prețul vieții. Mai mult decât atât, sfătuit să părăsească capitala de nenumărate ori, Zelenski a decis să rămână alături de restul soldaților și să încerce să își salveze țara.

Zelenski le-a făcut turul în buncărul în care se adăpostește de când Rusia a atacat prima dată Ucraina. Fortăreața este împânzită de trupe militare ucrainene, dar și de armament. Totodată, înăuntrul ei este mereu întuneric pentru ca nu cumva vreo bombă să îi lovească.

„Da, sunt bine. Mă simt destul de calm în privința asta (n.r. că este în siguranță”. Gardienii noștri sunt îngrijorați pentru că ar putea avea loc un atac aerian. Dar când primim semnalul de evacuare, coborâm scările.(…)  Trebuie să fie întuneric aici, nu poți aprinde luminile pentru că o bombă ar putea zbura înăuntru, în timpul unui atac aerian”, a declarat Volodimir Zelenski, conform Antena 3.

Planul de invazie rusă prevedea că Kievul va cădea în 3 zile!

Zelenski le-a cerut statelor membre ale NATO să impună forțelor aeriene ruse o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei și de asemenea garanții de securitate obligatorii din punct de vedere juridic, dacă NATO va închide ușa aderării Kievului la Alianță.

El susține că aceasta ar fi o măsură preventivă și nu ar însemna atragerea Alianței Nord-Atlantice într-un război cu Rusia.

Videoclipul cu imaginile în exclusivitate poate fi urmărit accesând acest link.