Actual Diverse

A murit omul care i-a făcut pe Ștrumfi să cânte și curg omagiile. Muzicianul olandez este creatorul „Smurf Song”

A murit omul care i-a făcut pe Ștrumfi să cânte și curg omagiile. Muzicianul olandez este creatorul „Smurf Song”
Twitter

Popularul muzician olandez Pierre Kartner, cunoscut și sub numele de Father Abraham, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, după cum s-a anunțat vineri, 11 noiembrie 2022.

Mai multe omagii sunt aduse după moartea muzicianului olandez Pierre Kartner, creatorul „Smurf Song”, alias „Cântecul ștrumfilor”. VIDEO

Pierre Kartner, cunoscut drept părintele Abraham, a murit la vârsta de 87 de ani pe 8 noiembrie și a fost înmormântat vineri, 11 noiembrie, potrivit unui purtător de cuvânt al familiei.

În 1977, el a lansat hitul mondial „Au pays des schtroumpfs”, alias „Cântecul ștrumfilor”.

Un hit în anii ’70, Kartner a devenit unul dintre cei mai de succes artiști din istoria Top 40 olandez, după crearea trucului Father Abraham, care a devenit ulterior marca sa înregistrată.

Cântecul Ștrumfilor, bazat pe piticii albaștri, a intrat imediat în Top 40 pe locul 1 și a devenit un succes mondial, vânzându-se în 18 milioane de exemplare în întreaga lume.

Kartner a fost, de asemenea, un compozitor și producător de succes, scriind 1600 de cântece care i-au adus 127 de discuri de aur.

Pierre Kartner lasă în urmă o soție și un fiu, după cum relatează omroepbrabant.nl.

Numeroase omagii au inundat rețelele de socializare după aflarea veștii morții muzicianului iubit de oameni de toate vârstele.

O persoană a scris: „Uneori, când cineva moare, te lovește mai tare decât ai fi crezut. Pierre Kartner ( vader Abraham) este unul dintre ele. Încă îmi amintesc cuvintele cântecelor sale pe care le cânta când eram tânăr. R.I.P. dragă Pierre.”

„Sper că undeva, în cafeneaua aia mică din port, cu oameni care sunt chiar acolo, ți-ai dat ultima suflare, părinte Abraham. Îți mulțumesc pentru multele tale cântece frumoase și fericite și pentru amintirile din copilărie. RIP Pierre Kartner”, a scris și o altă persoană.

Totodată, o altă persoană a spus: „Pierre Kartner (alias Vader Abraham) a decedat marțea trecută (la vârsta de 87 de ani). Să sperăm că tocmai a obținut preluarea puterii în Kherson”.

Iar un altul a scris, tot pe Twitter: „În timp ce un bărbos vine să se bucure mâine, un alt bărbos ne-a părăsit pentru totdeauna. ou smurf well up there.”

Și desigur că omagiile, aduse artistului unic pentru ceea ce a lăsat în urma sa posterității, nu se opresc aici.