Actual

A răsărit soarele și pe strada Simonei Halep. Rămâne una dintre cele mai bune jucătoare din lume

A răsărit soarele și pe strada Simonei Halep. Rămâne una dintre cele mai bune jucătoare din lume
Credit imagine: gsp.ro

Simona Halep trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Cea mai faimoasă sportivă din România a fost acuzată de dopaj și deocamdată suspendată din această cauză. Ea a încheiat anul 2022 pe locul 10 WTA, asta deși ultimul său meci a avut loc în luna august a acelui an.

În prezent, ea nu a ieșit din top 50 WTA, ceea ce se datorează punctelor numeroase pe care le-a obținut în turneele de Mare Șlem înaintea suspendării sale.

Topul WTA are multe jucătoare românce

În prezent, Simona Halep este într-o poziție foarte bună încă: locul 36 WTA. Dintre româncele care au intrat în clasamentul celor mai bune tenismene, Simona ocupă locul al treilea. Mai sus clasate decât ea sunt numai Irina Begu (29 WTA) și Sorana Cârstea (32 WTA). Totuși, amintim că Halep a fost o lungă perioadă pe locul 1 WTA, după care a avut o prezență constantă în top 3 și top 10 cele mai bune jucătoare de tenis.

Lipsa de activitate din cauza suspendării o împinge semnificativ în jos față de performanțele pentru care s-a făcut cunoscută pe zgură și pe iarbă.

Declarații dure la adresa autorităților care ar trebui s-o judece

Tenismena din Constanța este revoltată de faptul că încă nu s-a ajuns la o acțiune de judecată în cazul său de dopaj. Ea a postat un mesaj în care arată felul în care ultimele scandaluri o afectează și din punct de vedere profesional, dar și din perspectiva sănătății mintale.

„Aştept să fiu judecată din octombrie 2022. În decembrie, am putut în sfârşit, datorită experţilor, să arăt că lotul suplimentului pe care le foloseam era contaminat, ceea ce a dus la controlul cu rezultat pozitiv. Am cerut, după cum prevăd regulile legate de antidoping, o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, este scris în regulamente! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Negându-mi dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent. Nepermiţându-mi participarea la niciun turneu timp de opt luni. Acum ştiu că voi avea ratate Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Ca să nu spun că voi avea pierdute toate punctele şi clasarea. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă şi nici măcar nu mai menţionez consecinţele pentru sănătatea mea mentală. Această lipsă de respect a ITF (ITIA) faţă de regulamente în ceea ce priveşte audierea rapidă la care am dreptul este o lipsă de respect atât de mare încât nu mai am cuvinte… Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată”, se arată în mesajul semnat de cea mai cunoscută tenismenă a României, care a fost citat de România TV.