Actual

Aceeași Mărie cu altă pălărie! Decizia luată azi de USR PLUS

Aceeași Mărie cu altă pălărie! Decizia luată azi de USR PLUS

Aceeași Mărie cu altă pălărie! Decizia luată azi de USR PLUS în plină criză politică. Vlad Voiculescu, Dar Barna, Cătălin Drulă şi Claudiu Năsui se numără printre noii vicepreşedinţi ai Uniunii Salvaţi România în urma alegerilor interne pentru stabilirea componenţei Biroului Naţional. Ce decizie a luat noua conducere a partidului care a dinamitat scena politică în cursul acestei zile

Partidul USR PLUS își schimbă numele

Așa cum se știe deja, miza congresului a fost alegerea conducerii USR, președintele şi Biroul Naţional.

Dacian Cioloş a obţinut prin votul online funcţia de preşedinte la mică distanţă de contracandidatul său, Dan Barna. În schimb, echipa propusă de Dan Barna a obţinut majoritatea în Biroul Naţional, structura de conducere formată din 24 de membri, care împreună cu preşedintele partidului stabilesc deciziile politice.

14 mandate au revenit proiectului ”USR PLUS la guvernare 2024”, în timp ce echipa susţinută de către Dacian Cioloş a obţinut opt mandate, iar echipei Darău-Coliban i-au revenit două mandate. Biroul Naţional va avea un mandat de doi ani, potrivit unor modificări la statut.

În privinţa preşedintelui, Dacian Cioloş a anunţat deja că va renunţa la funcţie în 2023 pentru organizarea unui congres care să valideze candidatul la prezidenţiale şi strategia pentru alegeri.

Atât preşedintele Dacian Cioloş, cât şi vicepreşedintele Dan Barna au exclus scindarea partidului după congres. Dacian Cioloş a atras atenţia că partidul trebuie să se întărească în perspectiva alegerilor din 2024.

Dacian Cioloş: ”Obiectivul este să fim pregătiţi pentru 2024 să devenim principalul partid de dreapta. Asta înseamnă că trebuie să creştem partidul, să îl întărim şi din punct de vedere al vocii publice, şi din punct de vedere al numărului de membri.”

Dan Barna a subliniat că, indiferent dacă partidul va fi la guvernare sau în opoziţie, va continua să susţină principiile pentru reformă.

Dan Barna: ”Suntem o echipă care va merge mai departe împreună şi care va face ca USR PLUS să fie un partid puternic şi un partid care să conteze în orice fel de negocieri în perioada, în lunile şi în anii următori.”

După congresul din acest week-end formaţiunea, al cărei preşedinte a fost ales Dacian Cioloş, se numeşte doar USR, cuvântul PLUS fiind exclus de pe siglă.   Congresul a marcat încheierea procesului de fuziune între USR şi PLUS în Partidul Uniunea Salvaţi România