Actual

Achitare în cazul bărbatului de 43 de ani care a încercat să răpească o minoră. Curtea de Apel Cluj a anulate și daunele morale

Achitare în cazul bărbatului de 43 de ani care a încercat să răpească o minoră. Curtea de Apel Cluj a anulate și daunele morale

Curtea de Apel Cluj l-a achitat pe bărbatul în vârstă de 43 de ani din Mureș, care a încercat să răpească o fată de 12 ani din comuna Nimigea. El este tatăl a trei copii.

Instanța a revocat și măsura controlului judiciar, dar și daunele morale cerute de familia copilei!

În urma deciziei de acum două zile emisă de Curtea de Apel Cluj, se pare că au fost insuficiente probe pentru a menține condamnarea de doi ani de închisoare dată de Judecătoria Năsăud. El a fost condamnat în vara anului trecut pentru pentru tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal a unei minore.

Totul s-a întâmplat în octombrie 2020, când bărbatul din Mureș se afla într-o deplasare în interes de serviciu, cu mașina firmei. Acesta a oprit în Nimigea, lângă o copilă de 12 ani, care se îndrepta spre școală. Bărbatul a chemat-o pe copilă să se apropie de mașină, iar când aceasta a refuzat, individul a tras-o de ghiozdan spre autoturism, intenționând să o bage înăuntru.

Copila a fugit și a cerut ajutor oamenilor din sat, iar bărbatul și-a continuat drumul cu mașina. Tatăl copilei a sunat la 112 și a anunțat fapta, iar bărbatul a fost prins în Romuli, când se întorcea din Maramureș.

„În după-amiaza acestei zile, politiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, pe raza localității Romuli, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Mureș, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu orele 21.30, urmând ca mâine să fie prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

„Conform Codului Penal, infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal se pedepsește cu închisoare de la 1 la 7 ani, iar în cazul tentativei limitele se reduc la jumătate. În speță, se poate vorbi de o formă agravată, copilul fiind minor, iar limitele pedepsei cresc de la 3 la 10 ani. Și în acest caz, dacă vorbim de tentativă, limitele se reduc la jumătate” au explicat reprezentanții IPJ BN.