Actual

Adi Mutu a căzut în dizgrație! Ce spune Galeria Rapidului despre el

Adi Mutu a căzut în dizgrație! Ce spune Galeria Rapidului despre el

Adrian Mutu este în momentul de față antrenor al Rapidului. Însă asta s-ar putea schimba, date fiind performanțele slabe ale echipei în ultimele meciuri. Liviu Ungurean, care conduce galeria Rapidului, a declarat public, în numele tuturor galeriștilor, că lui Mutu i se cere demisia.

Amintim că în momentul de față, SuperLiga surprinde Rapidul într-o ipostază nefericită. Echipa nu a mai avut nicio victorie de șase meciuri încoace. Ultima sa confruntare a fost cu Universitatea Craiova (1-3 în favoarea craiovenilor). Galeriștii sunt de părere că echipa de fotbal trebuie să treacă printr-un șoc pentru a se redresa, iar cel mai eficient în ce acest sens ar fi ca Adrian Mutu să renunțe la poziția sa de antrenor. El este văzut de către suporteri drept principalul vinovat pentru insuccesele pe care echipa, ajunsă la centenar în 2023, le-a avut în ultima vreme.

Declarația lui Liviu Ungurean: „Îi cerem public demisia”

Cariera de antrenor a lui Mutu a avut multe suișuri și coborâșuri. Nu este prima dată când se află pe o pantă descendentă în carieră. În 2021, contractul său cu Universitatea Craiova a fost reziliat după șapte meciuri fără nicio victorie. Galeriștii rapidiști îl acuză pe fostul Briliant de faptul că tratează această meserie doar ca pe o meserie și nu ca pe ceva ce îl pasionează în mod real.

„După șase meciuri fără victorie este și normal să cerem o schimbare. La Rapid, pe antrenor îl țin rezultatele. Au fost antrenori mari care nu au avut rezultate și au fost nevoiți să ridice mâna. La finalul meciului, după această înfrângere, am considerat că trebuie să cerem demisia.

După șase meciuri consecutive în care Rapidul nu a câștigat, cred că trebuie un șoc la echipă. Îi cerem public demisia lui Adi Mutu. Nu suntem mulțumiți de felul în care arată Rapidul. Nu joacă nimic.

Rapidul a fost susținut. Am lăsat copiii acasă, am plecat în deplasare. În contextul în care am încasat roșu, mai are rost să vorbim despre evoluție. Au început curajos și au terminat dezastruos”, a spus liderul galeriștilor. El a pus accentul asupra devotamentului pe care rapidiștii îl au față de echipa care activează din 1923.

„Nu putem merge înainte ca niște oi”

Galeristul atrage atenția că nu Cristian Săpunaru, fundaș al Rapidului, este cel care ar trebui să plece în urma ultimelor înfrângeri. Ci Adrian Mutu, care se află în componența echipei de mai puțin timp și după un palmares care a avut rezultate mixte, încă din 2018, când a devenit antrenor. Iată ce a declarat în continuare pentru Fanatik:

„Întotdeauna antrenorul este răspunzător de rezultatele echipei. Pentru el este o meserie, pentru mine e ordin. Echipa nu joacă. Adi Mutu este răspunzător pentru ce arată Rapidul și cum arată Rapidul.

Nu intru în contre cu Adrian Mutu și nu stau să comentez ce a ieșit el să spună. Problema este că la Rapid este o criză de rezultate, sunt șase meciuri fără victorie. Am ajuns la limitele noastre. O să strigăm „demisia” în continuare.

Într-un an și două luni de când e Mutu la Rapid, am văzut o repriză de fotbal cu Farul și meciul cu Voluntari. Este debandadă. La Rapid nu mai sunt rezultate. Asta că suntem în play-off nu trebuie să ne-o repete ca la copii de grădiniță.

Am avut răbdare, am trecut peste înfrângeri, dar nu se mai poate. Jucătorii ce vină să aibă, atâta pot. Dar într-un an și două luni tu nu faci un prim 11? Sunt foarte multe lucruri care nu sunt la locul lor.

La Rapid trebuie făcut un șoc, trebuie făcută curățenie, rapidiștii își pierd răbdarea. Mai bine stau în Liga 3 și ne distrăm decât să fim ciuca bătăilor în prima ligă, cu niște mercenari. Președintele, antrenorul, să iasă public să ne spună ce se întâmplă acolo.

Cristi Săpunaru nu are cum să plece. Rapid este casa lui. El a mai prins astfel de vremuri. Eu cred că s-a tras un semnal de alarmă serios. Trebuie să fie făcută curăţenie. Nu putem merge înainte ca nişte oi”, și-a încheiat Liviu Ungurean pledoaria.