Actual Diverse

Adus legat acasă. Membrul unei grupări specializate în răpiri și spart dinții cu ciocanul de șnițele, extrădat din SUA în România

Adus legat acasă. Membrul unei grupări specializate în răpiri și spart dinții cu ciocanul de șnițele, extrădat din SUA în România
ziarulromanesc.de

Încă un român a revenit acasă, după ce ne-a făcut de râs peste hotare. Exact de la astfel de oameni, străinii din Europa, mai ales, cred că toți românii sunt la fel. Îi au însă și ei pe-ai lor.

Adus legat acasă. Membrul unei grupări specializate în răpiri și spart dinții cu ciocanul de șnițele, extrădat din SUA în România. Document foto

Autoritățile pentru imigrări din Salt Lake City, SUA, l-au extrădat pe Alexandru Claudiu Pascu de 24 de ani, cetățean român, din Statele Unite în România.

Ce se știe despre românul nostru. Claudiu Pascu era căutat de autoritățile din România pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 3 luni, după ce a fost condamnat pentru o agresiune într-un club de noapte, comisă în februarie 2017, în urma căreia o persoană a fost spitalizată timp de 18 zile. Pascu este cunoscut și sub numele de Marco Kalu și este fiul interlopului Marcel Kalu.

Despre liderul interlop Marcel Kalu și fiii săi Marco și Franco se știe că spărgeau dinții victimelor lor cu ciocanul de șnițele. Toți trei au fost dați în urmărire, anterior, pentru diverse infracțiuni.

Acum, Pascu a fost prins și arestat în Texas și a rămas în Statele Unite până la finalizarea dosarului de imigrare.

Pe 16 mai 2022, Departamentul de Poliție Metropolitană din Las Vegas l-a arestat pe Pascu pentru o agresiune domestică și uz de armă care ar fi putut pune în pericol viața unor persoane. Pe 2 iunie a.c., el a fost condamnat pentru agresiune domestică de Curtea de Justiție din Las Vegas.

Biroul Imigrări din Salt Lake City l-a găsit pe Pascu la centrul de detenție al comitatului Clark din Las Vegas pe 26 august. Ulterior, un judecător pentru imigrări i-a acordat lui Pascu posibilitatea unei plecări voluntare din SUA în România pe 21 septembrie 2022. Dar acest fapt nu s-a întâmplat.

La data de pe 9 noiembrie, Pascu a fost extrădat din Statele Unite.  Custodia lui s-a transferat autorităților din România chiar la intrarea în țară, unde a fost preluat de Biroul pentru Imigrări și Vamă.