International

Aleksei Honciarenko, deputat ucrainean: „În Crimeea se încearcă ștergerea identității din mintea copiilor, prin poliție politică”

copii

Potrivit deputatului ucrainean Aleksei Honciarenko, în Crimeea are loc o adevărată operațiune de „spălare a creierului” ce își dorește să șteargă identitatea ucraineană din mintea copiilor. Acesta mai adaugă că „asemenea acțiuni încalcă prevederile Convenției a IV-a de la Geneva și ale Convenției ONU privind Drepturile Copilului”.

Aleksei Honciarenko, deputat ucrainean: „În Crimeea se încearcă ștergerea identității din mintea copiilor, prin poliție politică”

Prin intermediul unei postări pe Telegram, deputatul Aleksei Honciarenko, în vârstă de 41 de ani, atrage atenția asupra evenimentelor ce au loc în acest moment în grădinițele din Crimeea, teritoriu anexat ilegal în 2014. Acesta menționează că au loc ședințe de adevărată „poliție politică”, prin care părinții sunt denunțați pe baza declarațiilor copiilor minori.

„Spălarea creierului are loc și în grădinițe. În Crimeea, educatorii îi întreabă pe copii ce cred părinții lor despre „operațiunea specială” din Ucraina. Educatorii din Crimeea sunt obligați să poarte discuții explicative cu copiii despre faptul că în Ucraina are loc o «operațiune specială» și că Rusia luptă împotriva «naziștilor»”, a menționat deputatul.

Fostul președinte al Consiliului Regional Odessa și lider al organizației publice „Calitatea vieții”, mai adaugă că micuții sunt puși să deseneze postere omagiale, de susținere a lui Vladimir Putin, însoțind totul cu simbolul Z”.

„Metodele NKVD n-au murit”

Pe baza informațiilor primite de la copii, părinții considerați „nesiguri” sunt anchetați de către autoritățile penale de ocupație.

„Metodele NKVD n-au murit”, a completat deputatul Honciarenko. „Sub forma unor jocuri, educatorii impun ideologia luptei împotriva așa-zișilor naționaliști și naziști din Ucraina. Astfel, se încearcă să se șteargă identitatea ucraineană din mintea copiilor”, a spus Denisova, notează agenția UNIAN.

Și Liudmila Denisova, comisar pentru drepturile omului, Avocatul Poporului în Ucraina, a vorbit despre „politica rușinoasă de militarizare a copiilor din Crimeea”.

„Asemenea acțiuni încalcă prevederile Convenției a IV-a de la Geneva și ale Convenției ONU privind Drepturile Copilului. Fac un apel la Comisia ONU pentru Investigarea Încălcărilor Drepturilor Omului în timpul invaziei militare ruse a Ucrainei să ia în considerare aceste încălcări ale drepturile copiilor”, a mai spus Denisova.

Aleksei Honciarenko a fost inclus în 2018 pe lista sancțiunilor Moscovei în legătură cu „acțiunile neprietenoase ale Ucrainei față de cetățenii și entitățile juridice ale Federației Ruse”.