Actual Lifestyle

Alertă cu bombă într-un avion pe ruta Italia-România. Un român a amenințat că aruncă avionul în aer

Alertă cu bombă într-un avion pe ruta Italia-România. Un român a amenințat că aruncă avionul în aer
Foto: interior avion/ Rotalianul.it – Revista românului din Italia

Cine putea să facă o astfel de ”minune” dacă nu un român, de-al nostru! Știm multe întâmplări neplăcute, peste tot în lume, dar despre amenințări cu bombă din partea unui conațional, nu am prea auzit.

Alertă cu bombă într-un avion pe ruta Italia-România. Un român a amenințat că aruncă avionul în aer

Evenimentul nedorit a avut loc în weekend. Alerta cu bombă, la bordul unei aeronave Wizz Air, a fost anunțată în seara de sâmbătă, 9 iulie a.c., pe zborul W63676, de la Roma la Iași, după ce unul dintre pasageri, un bărbat de naționalitate română, a anunțat că are o bombă și va arunca avionul în aer.

În aeronavă se aflau 176 de pasageri plus membrii echipajului. Totul s-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci din Fiumicino (Roma), la ora 21:30.

Aeronava Wizz Air se pregătea de decolare după ce înregistrase, deja, câteva minute bune de întârziere. Toți cei 176 de pasageri erau în avion, iar însoțitoarele de bord (stewardesele), se asigurau că sunt îndeplinite condițiile necesare înaintea decolării. În acel moment, pasagerul Marius Burcă le-a anunțat că are o bombă și va arunca avionul în aer.

Cu un calm desăvârșit, pentru nu-i alerta pe ceilalți pasageri, o însoțitoare de bord l-a anunțat imediat pe căpitan de intențiile românului. Toate manevrele de decolare au fost oprite și la bordul avionului s-au prezent în scurt timp forțele de ordine. Bărbatul a fost dat jos din aeronavă de polițiști, împreună cu bagajele lui.

Mi-a spus mie și colegelor mele că el are o bombă și că vom sări cu toții în aer”, a declarat șefa însoțitoarelor de bord, unui membru al redacției rotalianul (ziarul românesc din Italia), care, întâmplător, se afla în acel avion.

Nici nu știți cât de ușor poate fi realizat un produs exploziv, sincer m-am speriat foarte tare!” Reacția ei a fost, însă, una extrem de profesională, au menționat aceleași surse.

Una dintre pasagere a declarat, după incident, că în drum spre poarta de îmbarcare cetățeanul respectiv i-ar fi spus „mergem noi în avion, dar vom sări cu toții în aer”. Femeia, însă, nu l-a luat în seamă, a crezut că glumește.

Pasagerul Marius Burcă a părăsit aeronava însoțit de polițiști. Zborul a decolat de la Roma a aterizat la Iași în deplină siguranță, dar cu o întârziere de 90 de minute.

Foto: Rotalianul.it – Revista românului din Italia