Actual Diverse

Alertă la o grădină zoologică. Cinci lei au scăpat din ograda lor. Ce spun îngrijitorii

Alertă la o grădină zoologică. Cinci lei au scăpat din ograda lor. Ce spun îngrijitorii
elcorreoweb

O alertă de codul unu, în limbaj de specialitate, a fost declanșată la o grădină zoologică din Australia, în dimineața de miercuri 2 noiembrie 2022. Care este aventura leilor și ce spun îngrijitorii, în cele ce urmează.

Alertă la o grădină zoologică. Cinci lei au scăpat din ograda lor. Ce spun îngrijitorii

Cinci lei au evadat miercuri dimineața devreme dintr-o incintă a grădinii zoologice Taronga Zoo din Sydney, Australia.

Acest lucru a determinat grădina zoologică să declanșeze o alertă de „cod unu” și să pună în siguranță oaspeții programului de cazare peste noapte „Roar and Snore”.

Anunțul a fost postat și pe pagina de Twitter.

Reprezentanții de la Grădina Zoologică au confirmat ulterior, într-o declarație, că incidentul a fost „o problemă de integritate a unui gard de izolare care a permis celor cinci lei să iasă temporar din expoziția principală”.

Din fericire, evadarea lor a fost de scurtă durată și niciun membru al personalului, vizitator sau animal nu a fost rănit.

Alerta a fost emisă după ce imaginile video au arătat un leu adult mascul numit Ato și patru pui în afara incintei lor la ora 6.30 dimineața, deși se aflau încă într-o zonă separată de restul grădinii zoologice printr-un gard de doi metri, relatează Independent.ie.

Se pare că îngrijitorii parcului zoologic au tranchilizat un pui de leu, în timp ce ceilalți patru s-au întors de bunăvoie în incintă.

Grădina Zoologică Taronga a postat și o actualizare pe Twitter:

„O situație de urgență a avut loc în această dimineață la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, când cinci lei au fost localizați în afara incintei lor”.

„Grădina zoologică are în vigoare protocoale de siguranță foarte stricte pentru un astfel de incident. Toate persoanele aflate la fața locului au fost mutate în zone sigure și nu există răniți la oaspeți sau personal.

„Toate animalele se află acum în expoziția lor, unde sunt monitorizate îndeaproape.”

Într-o conferință de presă, directorul executiv al Grădinii Zoologice Taronga, Simon Duffy, a declarat că a fost solicitată o intervenție de urgență în 10 minute de la evadarea leilor din zona principală de expunere, iar toți leii s-au întors în incinta lor până la ora 9.00, a relatat presa locală. Totul este bine când se termină cu bine.