Diverse

Român ucis de o antilopă, într-o grădină zoologică. Proprietarul a fost martor la tragedie, procurorul zice că e ceva neobișnuit

Român ucis de o antilopă, într-o grădină zoologică. Proprietarul a fost martor la tragedie, procurorul zice că e ceva neobișnuit

Un îngrijitor român care lucra la grădina zoologică privată din din Öland, Suedia, a murit după ce a fost atacat de o antilopă eland, susține Expressen. Nimeni nu știe ce a determinat animalul să-l împungă pe bărbat cu coarnele, mai ales că acesta avea experiență în îngrijirea acestei frumuseți sălbatice.

Un român în vârstă de 58 de ani și-a găsit sfârșitul acum două săptămâni la locul de muncă. Bărbatul era îngrijitor la grădina zoologică privată din Öland, Suedia. După închiderea locației îngrijitorul, alături de proprietarul grădinii zoologice, Richard Berglund, au mers să ducă animalele în țarcuri pentru a fi hrănite. La un moment dat, o antilopă l-a atacat pe român, proprietarul fiind martor la tragedie.

„Nu am avut niciodată probleme cu acele animale până acum”

Potrivit presei locale, animalul l-ar fi înjunghiat de mai multe ori cu coarnele. „Eu însumi am fost implicat și nu s-ar fi putut face nimic mai mult sau diferit. Aveam de gând să hrănim animalele și brusc a atacat, nu am avut niciodată probleme cu acele animale până acum”, a spus Berglund, conform Libertatea.

Procurorul care se ocupă de investigație spune că acest caz este neobișnuit

Nenorocirea este în prezent investigată de poliție, iar procurorul Jan Olin, de la unitatea națională pentru cazurile de mediu și mediu de lucru, care conduce ancheta preliminară, a calificat cazul drept unul ”neobișnuit”. Acesta este motivul pentru care oamenii legii spun că ancheta va dura mai mult decât în mod obișnuit.

Rudele victimei vor primi ajutor din partea personalului consular

Potrivit ambasadorului României în Suedia, Daniel Ioniță, familia victimei va primi ajutor din partea personalului consular pentru ca îngrijitorul să poată fi adus în România și înmormântat. De asemenea, familiei i s-a dat și o listă cu avocați, interpreți și firme de transport. ”Au încercat să obțină mai multe informații despre ce s-a întâmplat, dar nu au auzit prea multe de la poliție, deoarece cazul este în curs de investigare”, a declarat ambasadorul român.

Antilopa eland este cea mai mare din lume

Potrivit specialiștilor, antilopa eland este cea mai mare din lume, dar foarte înceată, de aceea aleargă doar 25 km/h și asta în situațiile limită. Dar poate sări până la zece metri lungime. Cât privește hrana, antilopa eland nu este deloc pretențioasă, consumând cu plăcere atât rădăcini și frunze, cât și fructe suculente. Animalul nu este deloc agresiv, de aceea a fost domesticit.

Sursă foto: bucurestizoo.ro