Actual Lifestyle

Alt deces inexplicabil în Rusia. Un ofițer care a ajutat la promulgarea mobilizării lui Putin, găsit pe un gard

Alt deces inexplicabil în Rusia. Un ofițer care a ajutat la promulgarea mobilizării lui Putin, găsit pe un gard

Un ofițer rus însărcinat cu trimiterea de oameni la război a fost găsit mort. Acesta este cel mai recent caz dintr-o serie de decese misterioase în rândul oficialilor și aliaților președintelui rus Vladimir Putin.

Alt deces inexplicabil în Rusia. Un ofițer care a ajutat la promulgarea mobilizării lui Putin, găsit pe un gard

Roman Malyk, comisarul militar al unui oraș rus și a două districte administrative din apropiere, a murit pe 14 octombrie 2022, au anunțat oficialii locali într-un omagiu adus acestui oficial, pe site-ul de socializare VKontakte.

El a supravegheat înrolarea în orașul Partizansk din Rusia și în două regiuni administrative din apropiere, potrivit anunțului. Meduza, site-ul independent de știri din Rusia, a relatat că acesta era responsabil cu mobilizarea și înrolarea. Aici s-a menționat faptul că poliția investighează dacă moartea sa a fost o sinucidere, precum și posibilitatea unei crime.

Foto: site-ul de socializare VKontakte

Persoanele apropiate lui nu cred că a fost o sinucidere, a relatat Meduza, fără a preciza sursa acestei informații. Postul local de știri Vremya Peremen a declarat că trupul său a fost găsit „pe un gard” și „cu semne de sinucidere”.

Putin a anunțat „mobilizarea parțială” a rușilor în septembrie, forțând un număr mare de rezerviști militari să se alăture invaziei sale în Ucraina.

Aceste eforturi nu au evoluat fără probleme pentru Putin. Anunțul său a fost întâmpinat de proteste, de un exod al bărbaților în vârstă de luptă din Rusia și de atacuri asupra oficialilor de înrolare.

Kremlinul a recunoscut, de asemenea, că a făcut greșeli în executarea recrutării, în urma căreia oameni au fost chemați să lupte deși nu îndeplineau condițiile de vârstă sau de experiență militară anterioară.

Mai mulți oficiali ruși, morți în condiții inexplicabile

O serie de oficiali ruși au murit în moduri neobișnuite sau inexplicabile în lunile care au trecut de la începutul invaziei din Ucraina.

După cum a raportat anterior Mia Jankowicz de la Insider, mulți dintre aceștia aveau conexiuni cu Kremlinul și cu sectoarele energetice și tehnologice ale Rusiei.

Printre acestea se numără un director din domeniul energiei care a murit, conform unei surse media rusești, căzând de la o fereastră, iar un fost director al aceleiași companii a fost găsit mort din cauza a ceea ce presa de stat a spus că a fost un atac de cord.

Cadavrul unui director executiv din domeniul aviației a fost găsit la trei zile după ce a căzut de pe o șalupă care circula cu viteză, iar directorul general al aceleiași companii a murit din cauza unui atac de cord, a declarat compania lor, citată de presa internațională.

Fostul șef al unui institut rus de cercetare în domeniul aviației a murit, de asemenea, o sursă a declarat presei ruse că a căzut pe scări.

Și alți directori sau șefi ruși au murit, de asemenea, în circumstanțe suspecte de la începutul acestui an. Rusia a fost acuzată de mult timp că folosește mijloace violente pentru a-și pedepsi dușmanii interni.