Actual International

Alt oligarh rus moare misterios. Magnatul, de 50 de ani, a căzut pe scări în timp ce își vizita prietenii în Franța

Alt oligarh rus moare misterios. Magnatul, de 50 de ani, a căzut pe scări în timp ce își vizita prietenii în Franța
Instagram

Încă un oligarh rus moare în circumstanțe misterioase: Magnatul, în vârstă de 50 de ani, a suferit un traumatism cranian fatal „după ce a căzut pe scări, în timp ce își vizita prietenii în Franța.”

Alt oligarh rus moare în circumstanțe misterioase. Magnatul, de 50 de ani, a căzut pe scări în timp ce își vizita prietenii în Franța

Numărul morților din rândul elitei ruse continuă să crească, în contextul războiului dus de Vladimir Putin în Ucraina. Încă un oligarh a avut un sfârșit misterios. Este vorba despre  Dmitri Zelenov, un magnat al imobiliarelor, care a murit la data de 9 decembrie 2022, în orașul Antibes de pe Riviera franceză.

Povestea lui a fost relatată în mass-media, duminică, 18 decembrie 2022.

Oligarhul, în vârstă de 50 de ani, se afla la cină cu niște prieteni când a început să se simtă rău și a căzut pe scări, suferind răni grave la cap, potrivit publicației Baza și ediției locale franceze Var Matin.

El a fost transportat de urgență la spital, dar medicii nu au reușit să îl salveze. Moartea acestuia a fost confirmată a doua zi de către procurorul general din municipalitatea vecină Grasse.

Despre el, presa occidentală scrie că s-a declarat împotriva războiului.

Potrivit canalului Telegram al Baza, Zelenov a suferit o intervenție chirurgicală legată de probleme cardiace, care nu au fost dezvăluite în săptămânile anterioare decesului său și nu au fost furnizate alte informații suplimentare în acest sens. scrie media externă.

Zelenov a fost cofondator al Don-Stroy, cândva unul dintre cele mai importante imperii de investiții și dezvoltare imobiliară din Moscova. Unul dintre milionarii ruși care au apărut în revista Forbes, ca urmare a averii acumulate.

Dmitri Zelenov s-a născut la 21 mai 1972 în orașul Moscova. În 1989 a intrat la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, Facultatea de Relații Economice Internaționale. În 1991, s-a transferat la Institutul de Stat din New York și a studiat la Facultatea de Afaceri, Management și Finanțe.

În 1991, Dmitry s-a alăturat unei bănci de investiții „Smith Barney Shearson” în poziția de broker pentru a lucra cu valori mobiliare. În 1994, s-a alăturat consiliului de administrație al societății de investiții „Interfinance”. Din 1995 până în prezent, Dmitry era director al holdingului „DON-Story.

Circumstanțele în care a murit magnatul imobiliar sunt remarcabil de asemănătoare cu cele ale lui Anatoli Gherșcenko, fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova (MAI), care s-ar fi prăbușit în septembrie pe scările de la sediul institutului din capitala rusă.