Actual Lifestyle

Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi

Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi
Arhivă

Oamenii nu mai au voie să meargă, ziua în amiaza mare, pe stradă în costume de baie, mai ales femeile, sau cu pieptul dezgolit, în cazul bărbaților. Nici măcar motivul caniculei insuportabile nu va scăpa pe nimeni de amenzi usturătoare.

Amenzi uriașe pentru cei care se plimbă fără tricou sau în costum de baie pe străzi. Unde se aplică reguladecorum

Sorrento, aflat pe partea de nord a Coastei Amalfi, este renumit pentru peisajul frumos, pentru limoncello şi mare. El este vizitat, în special vara, de mii de turişti veniţi din întreaga lume.

Orașul Sorrento din Italia este cel care a interzis expunerea publică a costumelor de baie, la purtător, printr-o ordonanță a primăriei locale. În ordonanţa emisă recent se precizează că majoritatea localnicilor şi a turiştilor apreciază vestimentaţia lejeră, dar decentă.

Comportamentul nepotrivit dăunează imaginii„, susține primarul, Massimo Coppola.

În acest fel, edilul orașului își exteriorizează îngrijorarea că imaginea acestor oameni ar afecta turismul local. Reguladecorum”, cum o numesc italienii, vine cu scopul de a stăvili „o practică și un comportament care este perceput de către generalitatea oamenilor ca fiind contrar decorului și decenței„.

Documentul menționat prevede aplicarea unor amenzi uriașe celor care încalcă regula. Acestea pornesc de la 25 și pot să ajungă la 500 de euro.

Punctul de vedere al primarului

Primarul crede că această măsură vizează regulile elementare de bun simț și conduită. Aspectul exterior neplăcut îi înlătură pe cei care vin să viziteze orașul. Și mai mult decât atât, consideră primarul, imaginile oamenilor mai puțin îmbrăcați afectează însăși ”calitatea vieții” cetățenilor urbei.

Am constatat că menținerea unei astfel de situații, pe lângă faptul că constituie un element de disconfort și neliniște pentru populația rezidentă și turiștii vizitatori, ar putea constitui un parametru obiectiv de evaluare negativă a nivelului calitativ al bunului trai din municipiul nostru, cu repercusiuni asupra imaginii și ofertei turistice.

Protecția și îmbunătățirea locuibilității spațiilor publice reprezintă un obiectiv strategic și prioritar al administrației municipale, iar realizarea acestui obiectiv nu poate face abstracție de o acțiune de prevenire și combatere a celor mai răspândite fenomene de comportament indecent, care reprezintă cauza scăderii calității vieții cetățenilor“, a ținut să precizeze primarul Massimo Coppola.

Actul a fost deja trimis la Prefectura din Napoli, Comisariatului de Poliție din Sorrento, Companiei de Carabinieri din Sorrento și, de asemenea, Poliției Financiare din Massa Lubrense.