Actual International

Anchetă în care e vizat și președintele SUA. Documente suspecte, găsite într-un birou privat folosit anterior de Joe Biden

Anchetă în care e vizat și președintele SUA. Documente suspecte, găsite într-un birou privat folosit anterior de Joe Biden
Infoactual/arhiva

Se întâmplă nu numai la case mari, dar și la nume puternice, precum Joe Biden. Într-un birou folosit de actualul președinte al Americii, anterior, pe când ocupa funcția de vicepreședinte, au fost găsite documente suspecte, pe care anchetatorii americani le investighează, acum.

Documente suspecte de a fi clasificate, găsite într-un birou privat folosit anterior de Joe Biden, sunt investigate

Procurorul american examinează documente suspecte de a fi clasificate, găsite într-un birou privat din Washington, folosit anterior de Joe Biden pe vremea când era vicepreședinte.

S-a aflat în seara de luni, 9 ianuarie 2023, că Departamentul de Justiție a lansat o investigație după ce aproximativ 10 documente suspecte de a fi clasificate au fost descoperite în noiembrie anul trecut într-un birou privat folosit pe vremea când Joe Biden era vicepreședinte, potrivit CBS News.

John Lausch, procurorul federal pentru Districtul de Nord din Illinois, ar fi fost desemnat de către procurorul general Merrick Garland să examineze presupusele documente clasificate, împreună.

CBS News a citat două surse apropiate anchetei, care i-au informat că acestea au fost găsite la Washington, la Penn Biden Centre for Diplomacy and Global Engagement. Instituția este un think tank din Washington, D.C., situat la aproximativ un kilometru și jumătate de Casa Albă.

Într-o declarație pentru CBS News, Richard Sauber, un consilier special al președintelui, a confirmat că aceste documente au fost descoperite de avocații personali ai lui Biden. El a spus că s-a întâmplat în timp ce aceștia:

„împachetau dosare adăpostite într-un dulap încuiat pentru a se pregăti să elibereze spațiul de birouri de la Penn Biden Centre din Washington, D.C.”.

Sursele nu au dezvăluit conținutul sau nivelul de clasificare al documentelor, dar se crede că acestea nu conțin secrete nucleare. Potrivit lui Sauber, Arhivele Naționale au fost anunțate imediat despre descoperire de către biroul consilierului Casei Albe.

„Descoperirea acestor documente a fost făcută de avocații președintelui. Documentele nu au făcut obiectul niciunei cereri sau anchete anterioare din partea Arhivelor”, a declarat Sauber.

El a adăugat: „De la această descoperire, avocații personali ai președintelui au cooperat cu Arhivele și cu Departamentul de Justiție într-un proces pentru a se asigura că toate documentele administrației Obama-Biden se află în mod corespunzător în posesia Arhivelor.”

Odată ce revizuirea va fi finalizată – se crede că este aproape de finalizare – Garland va primi un raport final de la Lausch, care se pare că l-a informat deja pe procurorul general. Acesta va trebui apoi să stabilească dacă este necesară o investigație suplimentară.

Se pare că președintele Joe Biden nu ar fi la curent cu respectivul conținut al documentelor, despre care se crede în prezent că este ținut la Washington, într-un loc sigur, concluzionează media citată.