Social

Apel la Guvern si Presedinte! Medic celebru: Achizitionati acum teste rapide!

Apel la Guvern si Presedinte! Tudor Ciuhodaru, medic celebru, a postat un nou mesaj pe pagina sa de socializare, in contextul pandemiei de Coronavirus.

Tudor Ciohodaru sustine ca este necesar sa fie achiziotionate teste rapide urgent. Iata mesajul aparut pe pagina sa de Facebook.

Apel la Guvern si Presedinte! Tudor Ciuhodaru: Anticorpii nu mint! Putem trece la testarea largă a populației

Ca medic fac un nou apel la Guvern și Președinte. Achiziționați acum teste rapide. Anticorpii nu mint! Putem trece la testarea largă a populației.

E nevoie urgent de un Plan B. Soluția sănătoasă pentru controlul pandemiei e la un avion distanță. Au fost deja utilizate cu succes și eficient în China pentru combaterea infecției cu coronarivius și sunt accesibile la nivel mondial (lansate de BioMedomics)

Testele rapide (antigen-anticorp)- putem depista rapid infecția la scară extinsă

Avantajele sunt evidente:

1. Se pot utiliza oriunde (spitale, vămi, aeroporturi, trenuri,)
2. Depistează rapid purtătorii de virus (sănătoși sau nu)
3. Durează doar 15 minute
4. E nevoie doar de o picătură de sânge (recolatată din deget ca la glicemie)
5. Ușor de interpretat (vizual, intuitiv, ca la testele de sarcină)
6. Nu necesită echipament sau personal special.

Planul B (și asta până nu e prea târziu):

(1) Testarea largă a tuturor persoanelor suspecte! Poate ați uitat dar această solicitare vine chiar de directorul OMS. doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Nu mai improvizați! De la acest nivel OMS vă spune clar că cea mai bună strategie este depistarea cât mai multor persoane infectate,

(2) Protecția personalului medical. Și poate măcar acum ne auziți că e nevoie de materiale de protectie, alcool sanitar, teste și ventilatoare. Puneți Ambasadele și Reprezentanțele la treaba! Soluțiile sunt acum în afara țării!

a) La nivel european am susținut și adoptat acea rezerva europeană (rescUE) constând în aparatură medicală, materiale sanitare și medicamente (finanțate de Comisia Europeană de 1, 4 miliarde euro.
b) Asigurați măcar acum ( sunt fonduri europene!) redeschiderea Institutului Cantacuzino și o fabrică românească de materiale sanitare. Reconversia unor fabrici de textile sau a unor microînreprinderi.

(3) Carantină (14 zile, pe protocoale stricte)

După ce trece această criză sper că e clar că sănătatea va fi prioritatea numărul 1 a României. Și că spitalele regionale (proiectul meu blocat mereu de unii), se vor face cu maximă viteză. Cel de la Iași prioritar. Vă dați seama ce beneficiu enorm ar fi fost acum ca aceste spitale să fie finalizate (așa cum Iașul l-ar fi putut avea din 2011 dacă niște interese mizere nu l-ar fi distrus)

, a scris Tudor Ciohodaru pe Facebook.