Actual Diverse

Astăzi, pe scările Primăriei Sectorului 1, reprezentanții societății civile au organizat un parastas, cu coroane și fanfară

Astăzi, pe scările Primăriei Sectorului 1, reprezentanții societății civile au organizat un parastas, cu coroane și fanfară
playtech.ro,stiripesurse.ro

Marți, 24 ianuarie 2023, reprezentanți ai societății civile din Sectorul s-au adunat în fața Primăriei Sectorului 1 pentru a sărbători Mica Unire, „momentul nașterii serviciilor publice în statul modern Romania”, prilej cu care au organizat și un „parastas”.

Serviciile publice au fost ucise de incompetența unor primari

Reprezentanții societății civile a precizat: „În același timp, ne-am adunat să facem parastasul serviciilor publice, prematur dispărute dintre noi în anul 2021, când am făcut înmormântarea lor în același loc. Serviciile publice au fost ucise de incompetența administrației conduse de Clotilde Armand și Nicușor Dan”.

”În veci nu te vom uita”

De asemenea, reprezentanții societății civile au adus o fanfară și au depus pe scările primăriei Sectorului 1 coroane de flori cu mesajul „Serviciile publice (n.24.01.1859 – d. 14.01.2021). În veci nu te vom uita”.

„Plătim taxe„

Totodată, reprezentanții societății civile a transmis următoarele: „Atragem atenția administrațiilor publice din Sectorul 1 și București să se întoarcă cu fața către cetățean, sa identifice nevoile acestuia și să le satisfacă. Aceasta este rațiunea de a fi a administrației publice. Plătim taxe sa avem serviciu publice de calitate, nu deplorabile sau inexistente”, potrivit stiripesurse.ro

Ce mai face sau ce nu mai face Primarul Sectorului 1 al Capitalei

Pe de altă parte, Dan Podaru, Consilier Local Sector 1, a prezentat, în premieră, o nouă situație paradoxală, pe care primarul Clotilde Armand și echipa sa o generează în acest început de an.
Primarul Clotilde Armand nu a pus în transparență decizională și nu a prezentat opiniei publice propunerea de buget pentru anul 2023 nici până în acest moment, toate celelalte primării din București, inclusiv Primăria Municipiului București, realizând deja acest lucru.
Se menționează faptul că proiectul de buget trebuie să stea în această perioadă de transparență pentru a putea fi analizat și dezbătut la nivelul opiniei publice pentru 15 zile, pentru ca cei interesați să poată să propună amendamente referitoare la anumite tipuri de alocări bugetare.

”Vom asista la o perioadă de întârziere a implementării”

În acest context, Dan Podaru, pe facebook, a declarat: ”Având în vedere faptul că bugetul nu a fost prezentat și nu se află încă pus în transparență decizională, din nou vom asista la o perioadă de întârziere a implementării acestuia, care trebuia votat, conform legii, până la data de 5 februarie. Am precizat că trebuie reținut acest tip de întârziere și de nouă criză generată la nivelul Sectorului 1 de către primarul Clotilde Armand pentru momentul în care primarul ne va acuza, pe noi Consilierii, de întârzierea votării proiectului de buget”.

Bugetul Primăriei Sectorului 1, pe locul cinci

În acest moment, Primăria Sectorului 1, primăria cu cel mai mare buget local până nu de mult, a ajuns pe locul al 5-lea la nivelul bugetelor locale ale primăriilor din București, a mai precizat Dan Podaru. Iar, acest lucru se datorează faptului că Primăria lui Clotilde Armand a fost incapabilă de a atrage fonduri europene pentru realizarea proiectelor, de a atrage fonduri din PNRR sau din realizarea unor împrumuturi prin intermediul cărora să realizeze investiții la nivelul Sectorului 1.