Actual Diverse

Jandarmul care merită să ne scoatem pălăria: Petre Pălărie, primul martor ocular al accidentului rutier de la Unirea

Jandarmul care merită să ne scoatem pălăria: Petre Pălărie, primul martor ocular al accidentului rutier de la Unirea
facebook.com

La producerea accidentului rutier din 23.12.2022, în care a fost implicat  un autocar cu cetățeni străini, la intrarea în Pasajul Unirii, a fost martor ocular și un jandarm din București.

Aflându-se în timpul liber și, întâmplător, în zona Pasajului Unirii, plutonierul adjutant Pălărie Petre, de la Jandarmeria Capitalei, a fost prima persoană de la fața locului unde s-a produs accidentul rutier.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, publicat pe facebook, plutonierul Pălărie Petre a procedat la oprirea traficului rutier și acordarea primului ajutor, prin evacuarea primelor persoane cu răni mai ușoare din autocar și punerea acestora într-o poziție de siguranță în exteriorul autovehiculului.

Petre Pălărie a rupt scaune pentru a scoate din autocar persoanele rănite și neîncarcerate

„În câteva minute, până la sosirea echipajelor de intervenție medicală și descarcerare, a rupt scaune și alte obstacole, reușind să scoată din autocar persoanele rănite și neîncarcerate, iar în continuare a acordat sprijin forțelor de prim-ajutor ajunse la fața locului”.

Jandarmul Pălărie Petre a ajutat personalul medical în acțiunea lor de salvare

“Cunoscând situația răniților de la interior, a ajutat personalul medical cu informații utile pentru prioritizarea acordării ajutorului medical în funcție de gravitatea rănilor!”

Deși pare a fi o scenă dintr-un film, aceasta a fost o realitate

“Sună ca scenariul unui film cu supereroi, dar Petre spune că e un film pe care nu și-a dorit să-l vadă niciodată, mai ales înainte de Crăciun. Mărturisește că nu a cântărit deloc decizia sa de a interveni, ci a acționat spontan, așa cum instinctul l-a mânat să o facă, după 15 ani petrecuți în slujba oamenilor”, a precizat Jandarmeria Română într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Jandarmeria Română are cu ce să se mândrească

“Ne mândrim cu tine, om bun și coleg merituos! Jandarmii români se înclină în fața ta și își scot pălăria!”, este mesajul de încheiere al Jandarmeriei Române.

„Jos pălăria pentru Petre!”