Actual International

Atac armat terifiant. Fetiță de șapte ani, în stare critică, după ce a fost împușcată din mașină. Mulți alți răniți

Atac armat terifiant. Fetiță de șapte ani, în stare critică, după ce a fost împușcată din mașină. Mulți alți răniți
Infoactual/arhiva

O fetiță de șapte ani este în stare gravă, la spital, după ce a fost împușcată în timpul unui schimb de focuri de armă, în apropierea gării Euston din Londra. Alte trei femei au avut nevoie de îngrijiri medicale spitalicești. Și alte persoane au fost rănite în incident, dar nu au avut nevoie de spitalizare. Ce se știe concret despre tragedia dată, în cele ce urmează.

Atac armat terifiant. Fetiță de șapte ani, în stare critică, după ce a fost împușcată din mașină. Mulți alți răniți

O fetiță de șapte ani a fost împușcată din mașină, în fața unei biserici unde avea loc o înmormântare în Camden, aproape de gara Euston din Londra.

Informațiile de sâmbătă, 14 ianuarie 2023, ora 20:50

O fetiță în vârstă de șapte ani se află în stare critică, la spital, în urma unui incident armat care a avut loc în cursul zilei, în cartierul Camden din Londra, potrivit Poliției metropolitane. Alte trei femei adulte au suferit, de asemenea, răni care nu le pun viața în pericol în urma atacului. Alte două persoane au fost adăugate, între timp, pe lista răniților.

O femeie în vârstă de 21 de ani a fost transportată la un spital din centrul Londrei, în plus, o fată de 12 ani a fost transportată la spital cu o rană minoră la picior, dar a fost externată între timp.

Au fost instituite cordoane de poliție în imediata vecinătate a incidentului din nordul Londrei. Autobuzele au fost deviate pe rute alternative, iar automobiliștii au fost avertizați să se aștepte la întârzieri semnificative, după cum relatează dailymail.co.uk.

„Am auzit o explozie mare și poliția este în biserică în acest moment. Oamenii care ieșeau din biserică s-au grăbit să intre înapoi”, a declarat părintele Jeremy Trood, de la biserica St. Aloysius.

Liderul laburist Keir Starmer a postat pe Twitter: „Sunt profund șocat de împușcăturile din Euston și doresc să mulțumesc serviciilor de urgență pentru răspunsul lor. Gândurile mele sunt alături de victime”.

Primele date de la teribilul incident

Un schimb de focuri de armă în fața unei biserici din nordul Londrei în această după-amiază, sâmbătă, 14 ianuarie 2023, s-a soldat cu patru răniți. Printre cei răniți s-ar afla și o fetiță de șapte ani, după cum a relatat MyLondon.

Incidentul a avut loc în fața bisericii St Aloysius de pe Phoenix Road, în jurul orei 13:30. Se pare că persoanele îndoliate participau la o dublă înmormântare pentru Fresia Calderon, în vârstă de 50 de ani, și fiica ei, Sara Sanchez, în vârstă de 20 de ani, în Camden. Cele două au decedat în noiembrie, la o lună distanță una de cealaltă.

Foto: Twitter/Realitatea.net

Serviciile de urgență au fost trimise la locul aflat peste drum de gara Euston, pentru a trata răniții. Potrivit Poliției Metropolitane, toți cei patru răniți sunt femei și au suferit răni prin împușcare când atacatorii neidentificați au efectuat o împușcătură din mers. Cei trei adulți răniți aveau 54, 48 și 41 de ani.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că niciunul dintre ei nu a suferit răni care să îi pună viața în pericol, deși bărbatul de 48 de ani ar putea avea potențiale traume care să îi „schimbe viața”. Toți cei patru au fost transferați la o, dar nu a existat nicio actualizare cu privire la starea lor.

Un martor a declarat unui reporter MyLondon, care a ajuns la locul faptei: „Nimeni nu știa dacă a fost o bombă sau un pistolar. Căutam locuri unde să ne ascundem. Ne-am ghemuit cu toții în colțuri, unde am putut. Am plecat după aproximativ 10 minute, nu am îndrăznit să plecăm înainte. Nu a fost plăcut”.