Actual International

Atac într-o gară a Parisului. Cinci răniți, printre care și un polițist

Atac într-o gară a Parisului. Cinci răniți, printre care și un polițist
news.ro

Alertă în această dimineață de miercuri, în cea mai populată gară feroviară din Paris – Gara de Nord. Un atacator s-a repezit cu un cuțit și a rănit cinci oameni, printre care și un polițist. Ce se știe despre incident până la această oră, în cele ce urmează.

Atac terifiant într-o gară a Parisului. Cinci răniți, printre care și un polițist. Ce s-a întâmplat cu atacatorul

Cinci persoane, printre care se află și un poliţist, au fost rănite miercuri (11 ianuarie 2023), cu arma albă, în Gara de Nord, la Paris, de către un bărbat împotriva căruia forţele de ordine au deschis focul şi l-au ”neutralizat”, relatează Le Figaro.

Incidentul a avut loc către ora locală 6.40, potrivit unei surse din cadrul poliţiei pariziene. Autorul atacului a rănit cinci persoane, patru călători şi un poliţist din cadrul Poliţiei de Frontieră (PAF). Presa franceză a subliniat că toate cele cinci persoane au fost înjunghiate cu un cuțit.

Pe canalale de socializare circulă și la această oră informații și impresii despre teribilul fapt, care a avut loc într-o dimineață care se dorea a fi una obișnuită pentru călătorii cu trenul sau angajații locului dat.

Atacatorul a fost ”neutralizat” rapid, așa cum a transmis media, de către doi poliţişti din cadrul PAF şi din cadrul Companiei Nocturne a Reţelelor (CNR), care au deschis focul asupra acestuia.

Potrivit unor surse locale, se pare că viaţa suspectului este în pericol. Acesta, rănit, a fost luat din gară, în urma intervenţiei salvatorilor, potrivit Societăţii Naţionale franceze de Căilot Ferate (SNCF) .

Nu se știe momentan mobilul atacului.

Mesaje ale oficililor francezi nu au întârziat să apară. Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin le mulţumeşte, într-un mesaj postat pe Twitter, forţelor de ordine pentru reacţia lor eficientă şi curajoasă.

Un perimetru de securitate a fost delimitat de către poliţie, iar gara funcţionează acum în mod normal.