Actual International

Prințul William este „devastat” de atacurile lui Harry și „nu îl va putea ierta”, susține un expert regal

Prințul William este „devastat” de atacurile lui Harry și „nu îl va putea ierta”, susține un expert regal
Infoactual/arhiva

Ceea ce se întâmplă acum, în loc să îi apropie pe cei doi frați, prinții William și Harry, pare să îi îndepărteze și mai tare. Dezvăluirile din cartea de memorii nu ajută în niciun fel la sudarea relației, ci dimpotrivă la destrămarea totală a ei. Trist, dar adevărat.

Prințul William este „devastat” de atacurile lui Harry și „nu îl va putea ierta”, susține un expert regal

Prințul de Wales este cu adevărat „devastat” de dezvăluirile din cartea de memorii a prințului Harry și „nu îl va putea ierta”, a afirmat un expert regal.

În memoriile sale, ducele de Sussex a afirmat că prințul William „țipa” și „era foarte furios” când l-a confruntat în timpul unei dispute în fața prințului Charles, după înmormântarea bunicului lor, prințul Philip, în 2021.

Iar în altă parte a cărții, bărbatul de 38 de ani, Harry, a afirmat că William, care era „foarte nervos” l-a rănit, împingându-l pe podeaua rece a bucătăriei din locuința sa de atunci, Nottingham Cottage, din incinta Palatului Kensington, în anul 2019.

După ce l-a împins, Harry a căzut pe bolul câinelui, care se afla pe podeaua bucătăriei. Bolul s-a spart și prințul s-a tăiat, lovindu-se puternic în respectivul obiect.

Katie Nicholl, de la Vanity Fair, într-un interviu pentru Page Six, a declarat că Prințul de Wales și reprezentanții din Firma Regală au fost șocați de detaliile pe care ducele le-a abordat în memoriile personale, deja publicate.

Ea a relatat imaginea din interior:

William este în particular devastat de ce a făcut Harry... [Familia regală] a fost luată prin surprindere de detaliile dezvăluite și de cât de departe a putut să meargă Harry.”

Nicholl a mai adăugat că ea simte că orice formă de reconciliere între frați ar fi foarte dificilă. Și a ținut saă precizeze, într-o concluzie: „Se simte cu adevărat că a întrecut măsura.”

Alte opinii avizate, de la persoane apropiate

Prietenii prințului de Wales îl descriu pe acesta ca fiind o „țintă sigură”, spunând că viitorul rege nu va răspunde acuzațiilor aduse în Spare.

Potrivit The Sunday Times, prietenii prințului William au spus că acesta va continua să tacă, în ciuda atacurilor continue din partea soților Sussex sub forma interviului din 2021 cu Oprah Winfrey, a documentarului Netflix de anul trecut și acum sub forma autobiografiei Spare.

Până în prezent, Prințul de Wales nu a răspuns acuzațiilor deoarece, potrivit unui prieten, nu caută răzbunare și este „demn și incredibil de loial.”

Totodată, într-un dialog cu The Sunday Times, prietenul în cauză a declarat că ducele de Cornwall păstrează tăcerea de dragul țării și de dragul Familiei Regale, dar că în privat este furios.

Aceștia au mai punctat:

„Este crud, laș și atât de trist pentru William să continue să primească lovituri.”

„El păstrează tăcerea pentru binele familiei sale și al țării.”

„Se descurcă atât de bine în exterior – pe interior arde.”

Iar un alt prieten a mai declarat pentru aceeași publicație că prințul de Wales va trece printr-o serie de emoții și va cântări între sentimentele sale personale și potențiala reacție instituțională a firmei.

Concluzie. Toți laolaltă au subliniat că William încearcă să urmeze exemplul bunicii sale, regina Elisabeta, astfel că reacția instituțională ar putea avea prioritate față de sentimentele sale personale.

Cu toate acestea, ei au concluzionat, citați de media externă, într-un glas: „Totuși el își protejează cu fermitate propria familie și nu se va lăsa pur și simplu păgubaș.”