Actual International

Atacul din clubul gay. Povești terifiante sunt dezvăluite, iar politiștii vor să afle dacă a fost o crimă motivată de ură

Atacul din clubul gay. Povești terifiante sunt dezvăluite, iar politiștii vor să afle dacă a fost o crimă motivată de ură
CNN

Întreaga comunitate din Colorado Springs este, încă, în stare de șoc, după tragedia de la clubul de noapte gay, unde cinci oameni și-au pierdut viața, până să fie imobilizat și atacatorul, după cum au povestit, ulterior, cei prezenți la fața locului.

Atacul din clubul gay american. Povești terifiante sunt dezvăluite, iar politiștii vor să afle dacă a fost o crimă motivată de ură

Reprezentanții de la Club Q au descris violențele, în ajunul Zilei de comemorare a transsexualilor de duminică, drept un „atac motivat de ură”. Poliția a declarat că nu a putut încă să stabilească dacă împușcăturile au fost o crimă motivată de ură, dar că investighează.

Oficialii au declarat că vor emite acuzații de crimă împotriva suspectului, un bărbat în vârstă de 22 de ani, care potrivit presei americane, ar avea legături aparente cu o amenințare cu bombă de anul trecut, dar care nu fusese prins la acea vreme. În acest moment el este arestat, dar e și rănit.

Nu s-a stabilit încă motivul pentru care tânărul a deschis focul în club

Un bărbat, potrivit autorităților, a intrat în clubul de noapte cu puțin înainte de miezul nopții de sâmbătă, înarmat cu o „pușcă lungă”.

Cel puțin doi clienți ai clubului au intervenit pentru a-l imobiliza pe atacator, au declarat poliția și coproprietarul clubului.

Încă nu se poate stabili dacă atacul asupra unui club de noapte gay din Colorado Springs a fost o crimă motivată de ură, au declarat oficialii orașului, în mai multe interviuri televizate luni dimineață.

”Aceste detalii urmează să fie încă determinate. Privim acest incident ca fiind unul motivat de prejudecăți sau de tipul crimei motivate de ură și vom afla mai multe pe măsură ce ancheta va progresa”, a mai spus procurorul regiunii”, a declarat Michael J. Allen, procurorul districtual din Colorado Springs, la emisiunea „Morning Joe” de pe MSNBC.

Dezvăluiri impresionante

Fostul director general al Clubului Q, Leon Pantoya, și-a petrecut ziua de duminică răspunzând la apeluri și mesaje de la și despre foști angajați, mulți dintre ei fiind spitalizați cu răni prin împușcare, a spus el.

A trebuit să mă confrunt cu o mulțime de apeluri telefonice, cu o mulțime de oameni care plângeau„, a spus el, citat de Washington Post.

Vărul soțului lui Pantoya a fost împușcat în piept în timp ce lucra la ușa din față, a spus el. DJ T-Beatz, care a fost împușcat în stomac și în apendice, a fost supus unei intervenții chirurgicale și era în curs de recuperare duminică, a povestit, cu tristețe, reprezentantul clubului.

Un barman homosexual, un barman transsexual și un finanțator de lungă durată al clubului s-au numărat, de asemenea, printre cei împușcați, a spus Pantoya.

Printre cei morți se numără și barmanul Daniel Aston, în vârstă de 28 de ani, din Colorado Springs, potrivit mamei sale, Sabrina Aston.

„Abia astăzi am aflat”, a declarat Sabrina Aston, în vârstă de 67 de ani, terapeut pensionat din Colorado Springs. Aston a declarat că ea și soțul ei au fost anunțați duminică dimineața, când un detectiv și un avocat al pacienților au venit la casa cuplului.

„Nu suntem siguri ce s-a întâmplat cu Daniel. El se îndrepta afară spre terasă pentru a fuma, lucru pe care eu îi spusesem să nu-l facă. Cred că a fost prins în focul încrucișat”, a spus ea. „Câțiva băieți au sărit asupra trăgătorului și au salvat câteva persoane. Din păcate, nu a fost Daniel. Nu a mai ajuns la spital”.

Kelly. Foto: New York Times

Kelly Loving, în vârstă de 40 de ani, s-a numărat printre cele cinci persoane ucise în schimbul de focuri de armă de sâmbătă seară din Club Q din Colorado Springs, la scurt timp după ce vorbise cu prietenul ei la telefon.

Ea vizita clubul de noapte în timpul unei excursii de weekend de la casa ei din Denver, a declarat prietenul.

Sora doamnei Loving, Tiffany Loving, a relatat reporterilor New York Times că a aflat despre moartea surorii sale de la FBI, duminică.

După tragedie, o imagine impresionantă. Pe marginea drumului de lângă Club Q, duminică seară, persoanele în doliu au transformat o porțiune de trotuar într-un memorial improvizat, luminat de sus de indicatoarele mall-ului și de zeci de lumânări albe mici așezate pe jos.

Cel puțin cinci morți și 25 de răniți în urma schimbului de focuri de armă, persoanele în doliu din tot orașul au organizat cel puțin 14 priveghi pentru a-și oferi sprijinul comunității greu încercate de această inimaginabilă tragedie.