Actual International

Atacul din Clubul gay. Au murit împușcați 5 oameni. Poliția a dat noi informații

Atacul din Clubul gay. Au murit împușcați 5 oameni. Poliția a dat noi informații
Twitter/Reuters

Duminică, spre seară, presa americană a început să scrie detalii importante legate de tragicul eveniment care a avut loc într-un club de gay, unde au fost împușcați oameni.

Atacul din Clubul gay. Au murit împușcați 5 oameni. Poliția a dat noi informații

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și cel puțin 18 au fost rănite în acest weekend, într-un schimb de focuri de armă, într-un club de noapte LGBTQ din statul american Colorado Springs, au anunțat în cursul zilei de duminică autoritățile.

Iată cum au decurs faptele: Poliția a primit un prim apel despre un schimb de focuri în clubul de noapte la ora 23:56 (ora Americii), a declarat locotenentul Pamela Castro, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Poliție din Colorado Springs.

În șase minute, ofițerii au intrat în clubul de noapte, Club Q, și au reținut un suspect, care a fost, de asemenea, rănit, fiind tratat la spital. Acesta este acum unul dintre răniții declarați oficial, numărul vehiculat fiind între 18 și 20 de oameni.

Răniții au fost transportați la mai multe spitale, a declarat locotenentul Castro, adăugând că unii s-au deplasat și cu mașina pentru a primi îngrijiri, ceea ce face ca numărul exact al răniților să fie incert. Nu toate rănile au fost provocate de răni prin împușcare, au precizat autoritățile.

Foto: New York Times

Șeful poliției orașului, Adrian Vasquez, a declarat într-o conferință de presă că atacatorul a folosit o pușcă lungă. Două arme au fost recuperate în club, a spus șeful. El l-a identificat pe suspect ca fiind Anderson Lee Aldrich, în vârstă de 22 de ani, și a spus că oficialii investighează ca să afle care a fost motivul deschiderii focului.

F.B.I. a declarat oficial că este implicat în anchetă, iar mai mulți parlamentari din Colorado au condamnat împușcăturile. Într-o declarație, guvernatorul Jared Polis i-a lăudat pe „indivizii curajoși” din clubul de noapte care „l-au blocat pe atacator”.

FBI a anunțat inclusiv pe Twitter că ajută în ancheta poliției.

Totodată, într-o declarație postată pe pagina personală de Facebook, Club Q s-a declarat „devastat de atacul fără sens asupra comunității”. Cu toate acestea, poliția locală a spus că ia în calcul și o eventuală răzbunare care să aibă legătură cu comunitatea LGBTQ.

Împușcăturile de la Club Q au reprezentant, potrivit New York Times, un ecou al masacrului din 2016 de la Pulse, un club de noapte pentru homosexuali din Orlando, Florida. Atunci, un bărbat înarmat a ucis 49 de persoane și a rănit 53, după ce a proclamat apartenența la gruparea teroristă Stat Islamic.