Actual International

Atentatul din Istanbul. Ce mesaj a vrut să transmită terorista prin tricoul purtat la arestare. Textul are legătură cu America

Atentatul din Istanbul. Ce mesaj a vrut să transmită terorista prin tricoul purtat la arestare. Textul are legătură cu America
EVZ

La câteva zile după gravul atentat din Istanbul, prima reacție oficială, cu mai multe date și amănunte, este relatată de către o publicație pro-guvernamentală turcă. Textul face referire la tricoul pe care l-a purtat terorista în momentul arestării, o imagine surprinsă de camere de filmat și fotografiată, apoi promovată în întreaga lume.

Atentatul din Istanbul. Ce mesaj a vrut să transmită terorista prin tricoul purtat la arestare. Textul are legătură cu America

Când a fost reţinută, după cum se vede și în imaginea de mai jos, terorista purta un tricou pe care scria „New York”. Bineînţeles că pornind de la acel tricou nu vreau să spun că terorista ne indica că ar fi vorba de SUA, scrie publicația pro-guvernamentală Sabah.

Imaginile în care terorista, în mijlocul celor două drapeluri ale Turciei, cu cătuşe la mâini, iar pe tricoul ei scrie New York, este una dintre fotografiile care au fost efectuate imediat după prinderea și reținerea ei.

Ministrul de interne Süleyman Soylu a declarat: „Nu primim condoleanţele Americii”, condoleanţe transmise pentru pierderile de vieţi omeneşti din Turcia.

De fapt, Soylu vrea să spună „Cunoaştem adevăratul criminal.”

În același context, la revenirea în țară din Uzbekistan, preşedintele Erdoğan a pronunţat un nume şi l-a acuzat pe preşedintele SUA Joe Biden că protejează organizaţiile teroriste.

Despre ce este vorba mai exact

Militanta PKK care a însângerat strada Istiklal din Beyoğlu este arestată în acest moment.

Despre SUA se scrie și se vorbește în Turcia că ”a înzestrat PKK cu arme trasportate cu mii de tiruri, care ţin sub control Kobane, care cheltuiesc miliarde din bugetul Pentagonului pentru instrucţia /militanţilor/ YPG (Unităţile de Apărare a Poporului, aripa militară a PYD-n.trad.) prin proiectul instruieşte-înzestrează. Adevăratul autor al acestui atentat”.

Un fapt este evident: șase oameni au murit și alți 81 sunt răniți în urma acestui atac sângeros.

Concluzie

Oficialitățile turce au lăsat să se înțeleagă că atentatul terorist de pe strada Istiklal a fost comis după o perioadă foarte complexă de pregătire. Este cunoscut faptul că numărul suspecţilor care au fost reţinuţi în legătură cu acest atentat terorist este de 48 de persoane.

”Fiecare atentat terorist reprezintă un mesaj. Turcia este foarte obişnuită cu astfel de mesaje. Până de curând nu aveam reflexul de a răspunde mesajelor, dar acum avem. Condamnăm cu fermitate atentatele teroriste care ţintesc liniştea internă, stabilitatea ţării şi apropiatele alegeri din Turcia”, este textul scris de către editorialistul turc Mehmet Barlas.

Întrebare logică: dacă atentatele sunt pregătite minuțios, fapt menționat public, tricoul cu inscripția New York nu cumva este menit să deruteze ancheta de la adevărații făptași, în condițiile în care atentatul nu a fost revendicat de nimeni oficial.