Actual Diverse

Atenție! Începe iar ridicarea de mașini. Poliția Rutieră a primit undă verde de la Camera Deputaților

Atenție! Începe iar ridicarea de mașini. Poliția Rutieră a primit undă verde de la Camera Deputaților
antena3.ro

În data de 15 septembrie 2022, Comisia juridică din Camera Deputaților a dat raport favorabil unei propuneri legislative care prevede că poliția rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar nu numai de pe partea carosabilă, ci și de pe trotuare.

În acest sens, Guvernul a transmis că susține proiectul, sub rezerva condiționării ca măsura să fie dispusă doar în cazul în care nu se respectă distanța minimă de un metru pentru circulația pietonilor.

Acest document urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, care este for decisional, citează stiripesurse.ro

În prezent, în București, Primăriile de Sector se ocupă de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrare

Primăria Capitalei a început în august 2019 ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, prin intermediul unei companii prestatoare de servicii.

Primăria Sectorului 3 a început să ridice mașinile parcate neregulamentar începând cu data de 3 mai 2018. Mașinile sunt ridicate de primărie, această acitivitate nefiind subcontractată.

Tariful de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

  • cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;
  • cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

Tariful de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

  • cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;
  • cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

Tariful de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

  • în primele 24 de ore: 150 de lei;
  • după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Primăria Sector 4 a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar din iunie 2021. Tariful pentru ridicare, transport și depozitare este de 300 de lei, iar după primele 24 de ore se adaugă câte 50 de lei pe zi.

Și în Sectorul 6 a fost aprobată la începutul anului 2022 ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe zonele pietonale, spaţii verzi, scuaruri, mașinile staţionate neregulamentar, cele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap şi mașinile fără stăpân sau abandonate. De asemenea, vor fi ridicate mașinile care împiedică salubrizarea străzilor. Taxa pentru recuperarea mașinilor este de 500 lei, plus 30 lei/zi pentru depozitare, potrivit hotnews.ro