Politică

AUR nu pierde vremea. George Simion cheamă pe toți românii să se înscrie pentru a candida la alegerile prezidențiale

AUR nu pierde vremea. George Simion cheamă pe toți românii să se înscrie pentru a candida la alegerile prezidențiale

Proaspătul căsătorit, George Simion se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 2024. Și pentru că vrea să schimbe totul în România, el a făcut primul pas și a început să cheme românii pentru a candida la alegeri. Există și un termen limită.

Care este condiția esențială

Toți românii care vor să se înscrie pentru a candida la alegerile prezidențiale sub sigla AUR sunt chemați la înscriere. În acest sens, există o platformă online pe care oricine vrea să se înscrie o poate face, însă sunt necesare anumite condiții. Pentru început trebuie să strângă minim 500 de semnături, inclusiv online prin această platformă. Termenul limită pentru înscrieri este data de 25 septembrie.

„O minimă susţinere populară, un program de alegeri prezidenţiale, un CV şi actele necesare pentru depunerea candidaturii”

„Dăm start campaniei pentru alegerile prezidenţiale, oferind fiecărui român posibilitatea de a candida, sub sigla AUR, la aceste alegeri. Vom anunţa modalitatea, procedura.

Oamenii care şi-au manifestat până acum intenţia de a se înscrie la cursa internă, dar deschisă şi pentru orice om care nu este membru de partid şi pentru membrii de la alte partide de a candida la alegerile prezidenţiale, sub sigla AUR.

Deci, o minimă susţinere populară, un program de alegeri prezidenţiale, un CV şi actele necesare pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte”, a declarat George Simion la Parlament, citat de News.ro.

Orice potențial candidat trebuie să aibă minim 33 de ani

De asemenea, Simion a anunțat că vârsta unui român pentru a avea dreptul de a fi ales și a alege trebuie să fie de minim 33 de ani. Candidatul formațiunii va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Toate sondajele reale pe care le-am consultat, toate consultările publice pe care le-am făcut indică faptul că AUR în acest moment se bucură de o popularitate importantă în rândul românilor, iar candidatul va intra în turul doi al alegerilor. Este o cursă deschisă pentru orice român”, a mai spus George Simion.

Nu în ultimul rând, Simion i-a îndemnat pe români să candideze și la alegerile parlamentare, locale și europarlamentare.

Sursă foto: facebook