Actual Diverse

Avertisment serios: Populația să nu arunce la chiuvetă lichior Bailey´s sau grăsimi! Ce se poate întâmpla în canalizare

Avertisment serios: Populația să nu arunce la chiuvetă lichior Bailey´s sau grăsimi! Ce se poate întâmpla în canalizare
Drain UK

A fost lansat un avertisment cu privire la faptul că băutura populară de Crăciun Bailey´s este letală dacă este aruncată în canalizarea unui oraș.

Avertisment serios: Populația să nu arunce la chiuvetă lichior Bailey´s sau grăsimi! Ce se poate întâmpla în canalizare

Avertismentul de sâmbătă, 7 ianuarie 2023, a fost lansat de Southern Water din Anglia, care a declarat că, în cazul în care Bailey´s este expirat oamenii spală în chiuvetă sticla, după care o reciclează.

Dar Alex Saunders, șeful rețelei de apă uzată a Southern Water din Marea Britanie, a declarat pentru Mirror:

„Ceva precum Baileys, care are un conținut de cremă, ar putea crea probleme. Nimănui nu-i place să aibă o surpriză neplăcută în perioada sărbătorilor, iar o scurgere blocată nu este diferită.”

Kevin Began, directorul Blockbuster Drainage, explică:

„Baileys se va colcăi în cotul în „U” de sub chiuvetă datorită consistenței sale groase și va împiedica lichidul să treacă spre scurgerea externă. De asemenea, se poate fixa în țevile cu alezaj mic și poate provoca blocaje.”

Acesta a continuat spunând că Bailey´s nu este diferit de substanțele grase care nu ar trebui aruncate niciodată în canalizare, inclusiv grăsimile fierbinți de gătit, uleiurile și sosurile.

Toate acestea, a spus el, vor deteriora țevile și, pe termen lung, vor cauza blocaje, nu în propria casă, ci în țevile care vă conectează la sistemul de canalizare.

Began sugerează ca aceste lichide să fie eliminate fie în instalațiile puse la dispoziție în locurile de reciclare, fie puse într-un container sigilabil și adăugate la deșeurile generale.

Jamie Woodhall, director tehnic și de inovații în Marea Britanie la Rentokil Specialist Hygiene, a declarat:

„Aruncarea de produse nepotrivite în canalele de scurgere casnice sau comerciale poate duce la blocaje costisitoare ale canalizării și la revărsarea chiuvetelor, precum și la creșterea riscului de contaminare, deoarece nămolul de grăsime poate adăposti bacterii patogene.”

Principalii vinovați pentru blocarea scurgerilor în case și spații comerciale sunt produsele care conțin grăsime, grăsimi și ulei, alimentele care se extind, cum ar fi orezul și pastele, făina, zațul de cafea și vopseaua.”

El a încheiat spunând că Bailey´s este letal pentru canalizare, la fel ca și alte produse care nu sunt pe bază de apă, iar dacă turnați aceste produse în chiuvetă vă puteți alege cu o factură costisitoare.