Diverse International

Bărbatul care a vrut să o omoare pe Regina Elisabeta era înarmat cu o armă Supersonic X-Bow, ce provoacă „răni grave sau mortale”

Bărbatul care a vrut să o omoare pe Regina Elisabeta era înarmat cu o armă Supersonic X-Bow, ce provoacă „răni grave sau mortale”
businessmagazin.ro

„Sunt aici să o ucid pe regină”, a declarat, miercuri, 17 august 2022, bărbatul înarmat cu o arbaletă, arestat în apropierea reședinței reginei Elisabeta (Castelul Winsdor) în ziua de Crăciun, din anul 2021, potrivit mărturiilor din instanță.

Cine a încercat să o ucidă pe regina Marii Britanii chiar în ziua de Crăciun

În vârstă de 20 de ani, un bărbat pe nume Jaswant Singh Chail a fost acuzat în temeiul legii britanice privind trădarea.

Jaswant Singh Chail a pătruns pe domeniul Castelului Windsor purtând glugă și mască. Potrivit unui ofițer de poliție, bărbatul arăta ca cineva dintr-un film de acțiune.

La momentul incidentului din data de 25 decembrie 2021, Regina se afla la castel, împreună cu fiul ei, Prințul Charles, soția acestuia Camilla și alte familii apropiate.

Pentru ce anume a fost acuzat Jaswant Singh Chail

În urma unei investigații efectuate de poliție, Chail a fost acuzat pentru:

  • amenințare cu moartea
  • deținerea unei arme ofensive și anume o arbaletă încărcată” într-un loc public
  • infracțiune în temeiul Legii privind trădarea din 1842. Astfel, cea mai gravă acuzație cu care se confruntă Chail în temeiul Legii privind trădarea afirmă: „La 25 decembrie 2021, la Castelul Windsor, aproape de persoana Reginei, ați produs sau ați avut în mod intenționat o arbaletă încărcată cu intenția de a o folosi pentru a răni persoana ei. Majestate Regina Elisabeta a II-a, sau pentru a alarma Majestatea Sa”

Această secțiune detaliază pedeapsa pentru „descărcarea sau țintirea armelor de foc, sau aruncarea sau folosirea oricăror obiecte sau armă ofensivă, cu intenția de a răni suveranul”.

La scurt timp după incident, The Sun a publicat imagini cu o înregistrare video prezentată ca fiind postată pe contul de Snapchat al suspectului cu câteva minute înainte ca acesta să încerce să intre prin efracţie în castel.

Ce a declarat bărbatul

Îmbrăcat cu un hanorac negru şi o mască albă, Jaswant Singh Chail mânuieşte arbaleta şi spune:

„Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut şi pentru ceea ce am de gând să fac. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta”.

Jaswant Singh Chail, făcând referiri aparente la saga Războiul Stelelor, se prezintă ca un indian de religie sikh şi afirmă că vrea să se „răzbune” pentru un masacru comis în anul 1919 de trupele britanice împotriva protestatarilor din India.

Potrivit instanței, arma Supersonic X-Bow pe care se spune că o purta avea potențialul de a provoca „răni grave sau mortale”, citează theguardian.com