Lifestyle

Beneficii MIRACULOASE. Efectul neașteptat pe care îl au morcovii asupra organismului

Beneficii MIRACULOASE. Efectul neașteptat pe care îl au morcovii asupra organismului

Beneficii MIRACULOASE. Efectul neașteptat pe care îl au morcovii asupra organismului dacă se consumă sub formă crudă. Medicii nutriționiști spun că această legumă conține între altele și multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu.

Dieteticianul autorizat Lauren Manaker spune că luteina și vitamina A din morcovi pot reduce riscul de orbire nocturnă și anumite boli oculare.

Dacă urmați o dietă, morcovii pot fi o gustare sănătoasă pe care să o adăugați pe lista de cumpărături. Nu numai că morcovii sunt săraci în calorii, dar te ajută să te simți sătul mai repede, împiedicându-te să mănânci prea mult, potrivit British Journal of Nutrition.

Efectul neașteptat pe care îl au morcovii asupra organismului

Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare. Mamele gătesc piure de morcovi pentru nou născuți. Tulpina verde de asemenea se poate mânca, deși nu este o practică obișnuită. Împreună cu ceapa și țelina, morcovii sunt ingredientele primare cele mai folosite la mâncaruri. Morcovul este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal. Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului și stimulează eliminarea eficientă a materiilor fecale.

Consumul de morcovi poate fi chiar benefic pentru bunăstarea ta pe termen lung

Potrivit Healthline, morcovii în stare crudă pot îmbunătăți, de asemenea, digestia și pot scădea nivelul de zahăr din sânge, ceea ce îi face o gustare bună pentru persoanele cu diabet.

Consumul de morcovi poate fi chiar benefic pentru bunăstarea ta pe termen lung. Potrivit Dr. Trista Best, calciul și vitamina K din morcovi vă pot îmbunătăți sănătatea oaselor. În plus, The American Institute for Cancer Research notează că consumul de morcovi poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi?

Consumul regulat de morcovi vă poate îmbunătăți pielea, ajutând la prevenirea daunelor provocate de soare, un vinovat comun din spatele cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a pielii.

Cu toate acestea, dacă mănânci prea mulți morcovi, ar putea avea un efect neașteptat asupra pielii tale: excesul de beta-caroteni din fluxul sanguin poate da pielii tale o culoare portocalie. Acest lucru se numește carotenemie. Din fericire, este inofensivă și va dispărea odată ce nu veți mai mânca prea mulți morcovi. Este, de asemenea, foarte rară.

Dermatologul Melissa Piliang spune pentru Cleveland Clinic că vede doar unul sau două cazuri de carotenemie pe an.

Pentru a evita carotenemia, Cleveland Clinic recomandă o dietă bine echilibrată, cu multe legume diferite, fructe, proteine slabe, carbohidrați complexii și grăsimi sănătoase. De asemenea, Cleveland Clinic vă sfătuiește să consultați un medic dacă vă confruntați cu decolorarea pielii care durează mai mult de câteva zile. În timp ce carotenemia în sine este inofensivă, decolorarea pielii poate fi, de asemenea, un semn al altor boli mai grave.