Actual International

Britanicii economisesc luând de la copii: căldura va fi dată cu porția în grădinițe

Britanicii economisesc luând de la copii: căldura va fi dată cu porția în grădinițe
Arhivă

Cum vor britanicii să scadă costurile de încălzire: copii de grădiniță se vor îmbrăca mai gros. Conducerea unei grădiniţe din Marea Britanie a găsit soluția unor viitoare facturi mai mici la energie: le cere angajaților și copiilor să se îmbrace mai gros.

„Nu ne putem permite să avem încălzirea pornită toată ziua pentru că ne va distruge”, a declarat proprietarul DaisyChain, Lee-Anne Lovegrove, pentru BBC, în contextual în care toate companiile se lutpă cu facturile la energie în creștere.

Camera de Comerţ britanică (BCC) a cerut guvernului granturi de urgenţă în stil Covid pentru a ajuta firmele. Spre deosebire de multe gospodării, nu există un plafon de preţ pentru facturile comerciale de energie. Multe firme mai mici vor fi în pericol pe măsură ce încearcă să facă faţă costurilor vertiginoase ale încălzirii şi iluminatului local.

Temperatura ambientală cu 2 grade mai mică

Preţurile pentru livrarea către furnizorii din Marea Britanie au crescut de la 82p la 580p per termo în ultimele cinci luni. Și acest lucru s-a întâmplat din cauza incertitudinii cu privire la livrările de gaze ruseşti şi europene înainte de întreţinerea planificată luna viitoare.

Pentru că nu a avut niciun fel de sprijin din partea guvernului, Lee-Anne Lovegrove a spus că va asigura încălzirea copiilor, însă le va cere părinţilor să pună haine suplimentare în ghiozdanele copiilor, astfel încât să nu aibă încălzirea pornită toată ziua. Ea a spus că, pe măsură ce vremea se răceşte, grădiniţa DaisyChain va încălzi clădirea înainte de sosirea copiilor, dar apoi o va porni doar timp de 10 până la 20 de minute la fiecare oră pentru a o menţine la o temperatură ambientală de 20 de grade, şi nu 21 sau 22 de grade cât erau în mod obişnuit.

„Avem 12 membri ai personalului aici şi i-am rugat să se asigure că poartă mai multe haine atunci când vin la serviciu, deoarece nu vom putea avea încălzirea pornită de la ora 8.00 la ora 18.00 în fiecare zi, deoarece financiar ne va distruge”, a mai spus sefa grădiniței.

Renegocierea prețurilor la energie electric și gaze

BCC a spus că trebuie luate măsuri rapid pentru a „proteja afacerile, mijloacele de trai şi locurile de muncă”. Grupul de lobby de afaceri are cinci puncte pentru a ajuta firmele, inclusiv o reducere temporară a TVA-ului la 5%, precum şi introducerea de granturi de urgenţă pentru companiile mici şi mijlocii, conform news.ro.

Multe companii urmează să-şi renegocieze preţurile la energie electrică şi gaze în octombrie. Unele firme se vor confrunta cu facturi de cinci ori mai mari decât preţul actual atunci când contractele de energie sunt renegociate, au avertizat analiştii de la Cornwall Insight.

Facturile de energie electrică au crescut, de asemenea, de la 350-400 de lire sterline la 700 de lire sterline pe lună. Aproape 15% dintre firmele mici şi mijlocii cred că ar putea fi nevoite să închidă sau să-şi reducă activitatea, ca rezultat direct al creşterii costurilor cu energie, conform cifrelor FSB.